Sobota, 20. dubna 2024

V Národním muzeu začala výstava dětských prací projektu Sovy do škol

V Národním muzeu začala výstava dětských prací projektu Sovy do škol

PRAHA – Výstava dětských výtvarných prací v rámci projektu Sovy do škol bude slavnostně zahájena zítra večer v hlavní budově Národního muzea Praha. Vernisáž se koná 1. března 2005 od 18:00 hodin a samotné zahájení výstavy se odehraje přímo na hlavním schodišti za doprovodu středověké hudby skupiny Krless. Návštěvníci vernisáže navíc budou mít možnost rozhodnout o vítězných dílech celé výstavy.

Výstava „Naše sovy“ je instalována v ochozu Panteonu Národního muzea ve 2.patře a obsahuje celkem 232 dětských výtvarných prací. „Jsou zde k vidění sovy všech možných podob a velikostí. Soví akvarely, pastely, asambláže, sovy vytvořené s rostlinných semen, keramické a látkové sovy i plastiky sov z nejrůznějších materiálů. Je radost vidět takové dílo po hromadě, člověk má pocit, že je v dětech stále dost citlivosti, talentu a zájmu o přírodu. Školy, které se aktivně do projektu zapojily, mohou být na výtvory svých dětí opravdu pyšné,“ svěřuje se vedoucí projektu Veronika Voldřichová.

Projekt Sovy do škol běží v Praze již druhým rokem a dosud se ho zúčastnilo zhruba 18 tisíc dětí. Více než  8.000 dětí ze všech městských částí Prahy si v letošním ročníku již vyslechlo přednášku o životě sov a nyní žáci absolvují večerní výpravy za volně žijícími sovami do různých lokalit Prahy.

Projekt Sovy do škol opakovaně podpořil Magistrát hl.m.Prahy jako významný a úspěšný projekt ekologické výchovy. Záštitu nad výstavou Naše sovy vyslovil RNDr. Miloš Gregar, radní hl. města Prahy pro životní prostředí. Výstava v Národním muzeu potrvá do 31.3.2005.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů