Pátek, 29. března 2024

Setkání pracovníků krajských úřadů nad Zákonem o lesích

Setkání pracovníků krajských úřadů nad Zákonem o lesích
Dne 2. března 2005 se konala mimořádná porada pracovníků krajských úřadů, kteří jsou pověřeni zajišťováním agendy poskytování finančních příspěvků a služeb pro lesní hospodářství.

Na základě předchozí dohody svolalo Ministerstvo zemědělství do Kongresového sálu Krajského úřadu kraje Vysočina tuto mimořádnou poradu. Účelem setkání bylo projednání aktuálních otázek spojených s novelou Zákona o rozpočtovém určení daní a způsob financování příspěvků na hospodaření v lesích a náhrad vyplývajících ze Zákona o lesích.

V průběhu jednání byl prezentován postoj k věci jak ze strany Ministerstva zemědělství, zastoupeného ředitelem odboru koncepcí a ekonomiky lesního hospodářství Tomášem Krejzarem a Jindřiškou Losmanovou, vedoucí oddělení ekonomických nástrojů, tak ze strany přizvaných účastníků porady, za kraj Vysočina prvním náměstkem hejtmana Františkem Dohnalem a Simeonou Zikmundovou, ředitelkou Krajského úřadu kraje Vysočina, jejichž přítomnost, stejně tak jako přítomnost člena Rady kraje Vysočina Václava Kodeta svědčila o vysoké aktuálnosti problému.

"Závěrem se účastníci jednání shodli na dalším postupu, kdy bylo konstatováno, že je třeba svolat jednání na úrovni náměstků Ministerstva financí a Ministerstva zemědělství za účasti zástupců krajů a hledat optimální variantu řešení nastalé situace," řekl vedoucí Odboru lesního a vodního hospodářství a zamědělství Petr Bureš.

D. Hanzl
Více informací: P. Bureš, 564 602 204, bures.p@kr-vysocina.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů