Na Jablonecku seženete bio s problémy
Jablonecko - Minulý týden proběhl v libereckém Domě kultury seminář na téma
biopotraviny [https://www.kamsnim.cz/categories/food]. Několik přednášejících
zde představilo zájemcům současné trendy ve zdravé výživě a nabídlo i lákavou
ochutnávku biovýrobků.
"V posledních letech se enormně zvýšil zájem o biopotraviny, což je dáno zdravým
způsobem života, ke kterému se lidé přiklánějí. Očekávám, že nárůst našich
spotřebitelů ještě poroste," předpověděl ekovýrobce Josef Šourek z Plavů, který
se ekologickému hospodaření na farmě Filoun věnuje již dvanáct let.
Základem biopotravin jsou stoprocentně přírodní suroviny bez jakýchkoli
přídavků, vzniklé čistou cestou. Ve výrobcích s označením Bio tak zaručeně
nenajdeme žádná barviva, stabilizátory, emulgátory a dochucovadla. Odpadá tak
veškerá chemie a "vylepšování konečného vzhledu".
"Výroba bioproduktů je návratem do starých časů s novými technologiemi. Jde ruku
v ruce s moderním životním stylem a filozofií. Vidím v tom způsob, jak se dá
planetě pomoci," uvádí Pavel Kapoun z Jizerských pekáren v České Lípě, jejichž
vícezrnný biochléb loni obdržel certifikát nejlepšího výrobku Libereckého kraje.
Již dnes se i velcí prodejci potravin soustřeďují na stále se zvyšující
klientelu ekovýrobců a umísťují do svých prodejen koutky s biopotravinami. "Lidé
přestávají koukat jen na cenu, ale starají se i o to, co jedí. Zjišťují tak, že
běžným potravinám biovýrobky konkurují nejen kvalitou, ale i vzhledem a chutí,"
konstatovala Marcela Králíčková z Jizerských pekáren.
Pekárna Šumava v Jablonci biopečivo nepeče, a ani o tom neuvažuje. "V současné
době na to nemáme ani zařízení, ani potřebné certifikáty," informoval Pavel
Hýsek z pekárny Šumava. "Navíc to po nás ani zákazníci nechtějí," dodává. V
minulosti pekli jen diapečivo pro diabetiky. "Je na to potřeba celá hala, už to
neděláme," uzavírá Hýsek. Ani pekárna Tanvald bio nepeče. "Bio výrobky dovážíme
z České Lípy. Sami nic nepečeme," uvedla jedna z pracovnic pekárny.
Jablonecko - Minulý týden proběhl v libereckém Domě kultury seminář na téma biopotraviny. Několik přednášejících zde představilo zájemcům současné trendy ve zdravé výživě a nabídlo i lákavou ochutnávku biovýrobků.
"V posledních letech se enormně zvýšil zájem o biopotraviny, což je dáno zdravým způsobem života, ke kterému se lidé přiklánějí. Očekávám, že nárůst našich spotřebitelů ještě poroste," předpověděl ekovýrobce Josef Šourek z Plavů, který se ekologickému hospodaření na farmě Filoun věnuje již dvanáct let.
Základem biopotravin jsou stoprocentně přírodní suroviny bez jakýchkoli přídavků, vzniklé čistou cestou. Ve výrobcích s označením Bio tak zaručeně nenajdeme žádná barviva, stabilizátory, emulgátory a dochucovadla. Odpadá tak veškerá chemie a "vylepšování konečného vzhledu".
"Výroba bioproduktů je návratem do starých časů s novými technologiemi. Jde ruku v ruce s moderním životním stylem a filozofií. Vidím v tom způsob, jak se dá planetě pomoci," uvádí Pavel Kapoun z Jizerských pekáren v České Lípě, jejichž vícezrnný biochléb loni obdržel certifikát nejlepšího výrobku Libereckého kraje.
Již dnes se i velcí prodejci potravin soustřeďují na stále se zvyšující klientelu ekovýrobců a umísťují do svých prodejen koutky s biopotravinami. "Lidé přestávají koukat jen na cenu, ale starají se i o to, co jedí. Zjišťují tak, že běžným potravinám biovýrobky konkurují nejen kvalitou, ale i vzhledem a chutí," konstatovala Marcela Králíčková z Jizerských pekáren.
Pekárna Šumava v Jablonci biopečivo nepeče, a ani o tom neuvažuje. "V současné době na to nemáme ani zařízení, ani potřebné certifikáty," informoval Pavel Hýsek z pekárny Šumava. "Navíc to po nás ani zákazníci nechtějí," dodává. V minulosti pekli jen diapečivo pro diabetiky. "Je na to potřeba celá hala, už to neděláme," uzavírá Hýsek. Ani pekárna Tanvald bio nepeče. "Bio výrobky dovážíme z České Lípy. Sami nic nepečeme," uvedla jedna z pracovnic pekárny.
"V posledních letech se enormně zvýšil zájem o biopotraviny, což je dáno zdravým způsobem života, ke kterému se lidé přiklánějí. Očekávám, že nárůst našich spotřebitelů ještě poroste," předpověděl ekovýrobce Josef Šourek z Plavů, který se ekologickému hospodaření na farmě Filoun věnuje již dvanáct let.
Základem biopotravin jsou stoprocentně přírodní suroviny bez jakýchkoli přídavků, vzniklé čistou cestou. Ve výrobcích s označením Bio tak zaručeně nenajdeme žádná barviva, stabilizátory, emulgátory a dochucovadla. Odpadá tak veškerá chemie a "vylepšování konečného vzhledu".
"Výroba bioproduktů je návratem do starých časů s novými technologiemi. Jde ruku v ruce s moderním životním stylem a filozofií. Vidím v tom způsob, jak se dá planetě pomoci," uvádí Pavel Kapoun z Jizerských pekáren v České Lípě, jejichž vícezrnný biochléb loni obdržel certifikát nejlepšího výrobku Libereckého kraje.
Již dnes se i velcí prodejci potravin soustřeďují na stále se zvyšující klientelu ekovýrobců a umísťují do svých prodejen koutky s biopotravinami. "Lidé přestávají koukat jen na cenu, ale starají se i o to, co jedí. Zjišťují tak, že běžným potravinám biovýrobky konkurují nejen kvalitou, ale i vzhledem a chutí," konstatovala Marcela Králíčková z Jizerských pekáren.
Pekárna Šumava v Jablonci biopečivo nepeče, a ani o tom neuvažuje. "V současné době na to nemáme ani zařízení, ani potřebné certifikáty," informoval Pavel Hýsek z pekárny Šumava. "Navíc to po nás ani zákazníci nechtějí," dodává. V minulosti pekli jen diapečivo pro diabetiky. "Je na to potřeba celá hala, už to neděláme," uzavírá Hýsek. Ani pekárna Tanvald bio nepeče. "Bio výrobky dovážíme z České Lípy. Sami nic nepečeme," uvedla jedna z pracovnic pekárny.
Zdroj:Deník Jablonecka
Sdílet článek na sociálních sítích