Čtvrtek, 18. dubna 2024

Příroda kolem nás

Příroda kolem nás
Dům dětí a mládeže Šumná a Správa Národního parku Podyjí zvou na výstavu nejlepších prací z celostátní dětské výtvarné soutěže Příroda kolem nás. Výstava je instalována ve dnech od 23. 4. 2005 do 30. 10. 2005 v prostorách Návštěvnického střediska Národního parku Podyjí v Čížově. Zahájení proběhne u příležitosti Dne Země.

Výstavu si můžete prohlédnout také na internetových stránkách pořadatelů na adresách:
http://sis.znojmo.cz/ddmsumna
http://www.nppodyji.cz.

Příroda kolem nás - Celostátní dětská výtvarná soutěž

Celkem 2 883 prací ze 291 škol a školských zařízení z celé ČR se sešlo ve pátém ročníku dětské výtvarné soutěže Příroda kolem nás, jejímž vyhlašovatelem je Dům dětí a mládeže v Šumné a Správa Národního parku Podyjí.

Posláním soutěže bylo zachytit zážitky dětí, které získaly návštěvou chráněných území a umocnit v nich vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání.

V jednotlivých kategoriích obsadili nakonec první místa tito soutěžící:

Jan Juna /MŠ Chodov/ s prací Podzimní příroda, Martin Hubálek /ZUŠ Stříbro/, Kristýna Remešová /ZUŠ F.X.Richtera, Holešov/ s prací Myší rodinka, Adéla Svobodová /ZŠ JUDr. Mareše, Znojmo/ s prací Most přes Dyji a Eva Klabalová /ZUŠ F.X.Richtera, Holešov/ s prací Z vodní říše.

Zvláštní ceny poroty obdrželi tito účastníci: Tomáš Kučera /Spec. škola, Frýdlant/, Simona Biberlová /ZvŠ Blansko/, Petr Málek, Albert Kotlár a Tomáš Janoušek /všichni Spec. školy, Brno/, Naďa Andrlíková a Veronika Čermáková /Spec. školy, Ořechov/.

Výběr nejlepších prací bude v roce 2005 vystaven v prostorách Návštěvnického střediska Správy Národního parku Podyjí v Čížově /výstava bude otevřena v sobotu 23. dubna 2005 u příležitosti Dne Země a bude ji možno navštívit až do 30. října 2005/. Dále budou výtvarné práce vystaveny v Domě dětí a mládeže v Šumné a v dalších výstavních místech znojemského regionu. Oceněné práce bude také možno shlédnout na internetových stránkách pořadatelských organizací: http://sis.znojmo.cz/ddmsumna nebo http://www.nppodyji.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů