Pátek, 19. dubna 2024

Zelený týden bude letos zaměřen na změny klimatu

Zelený týden bude letos zaměřen na změny klimatu

Týden od 31. května do 3. června bude už po páté za sebou v Bruselu patřit Zelenému týdnu. Evropská komise chce tímto setkáním lidí ze všech zemí EU-25 přiblížit zásady evropské politiky v oblasti životního prostředí. Letošním heslem Zeleného týdne je “Vypořádat se s klimatickými změnami“.

 

Součástí Zeleného týdne je konference s řadou přednášek a workshopů, zaměřených na boj s původci klimatických změn, a zároveň i s důsledky těchto změn. Organizace a společnosti  z mnoha evropských států na výstavě, spojené se Zeleným týdnem, předvedou své postupy v boji proti klimatickým změnám. Návštěvníci mohou shlédnout také výstavu nejlepších prací soutěže evropských dětí a mládeže k výše uvedenému tématu (viz tisková zpráva MŽP z 10. 2. 2005).

 

Zúčastnit se Zeleného týdne může každý, akce je zdarma a zájemci se mohou zaregistrovat přímo na níže uvedené internetové adrese. Adresa místa konání Zeleného týdne je: Charlemagne Building European Commmission, rue le la Loi 170, B-1049 Brusel.

 

Informace lze nalézt na: http://europa.eu.int/comm/environment/greenweek.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů