Čtvrtek, 28. března 2024

Přes pivo k ekologii

Přes pivo k ekologii
Hanušovický pivovar Holba byl vyhlášen nejlepší firmou Olomouckého kraje. Mimo jiné proto, že dbá na ochranu životního prostředí.

Půl milionu hektolitrů zlatého moku ročně řadí pivovar Holba k desítce největších domácích pivovarů. V uplynulých třech letech investoval do moderní technologie přes 100 milionů korun. Zvyšuje tím nejen produkci piva, ale přispívá také k ochraně životního prostředí. "Provozujeme biologickou čistírnu, která slouží k čištění odpadních vod v celém městě Hanušovice," říká předseda představenstva a ředitel pivovaru Zdeněk Konečný a připomíná i ochranu ovzduší. K té přispívá nová plynová kotelna vybudovaná podle norem EU. Významný ekologický dopad má rovněž používání recyklovatelných obalových materiálů.

"K aktivitám, které směřujeme na podporu zdraví v regionu, patří například Mamocentrum Femina, jemuž jsme finančně přispěli na přístrojové vybavení i nákup zdravotnického materiálu," doplňuje Konečný.

Pivovar patří navíc k významným zaměstnavatelům v kraji s vysokou mírou nezaměstnanosti.

Zmíněné aktivity ocenila porota druhého ročníku soutěže Firma kraje, takže Hanušovický pivovar obsadil v olomouckém regionu nejvyšší příčku. Není to první letošní ocenění malého, leč v celé repoublice známého výrobce. Na 15. ročníku tradiční soutěže Česká pivní pečeť v konkurenci 43 piv různých značek v nejsilněji zastoupené kategorii světlých ležáků obhájila Holba Premium bronz. Navázala tak na svůj mezinárodní úspěch ve Stockholmu, kde nedávno získala stříbro.

AUTOR: VLADIMÍRA BOHATOVÁ
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů