Středa, 24. dubna 2024

Obyvatelé Jablonce budou mít k dispozici zvláštní pytle na odpad

Obyvatelé Jablonce budou mít k dispozici zvláštní pytle na odpad

JABLONEC -- Jablonec připravil 1000 velkých igelitových pytlů pro obyvatele, kteří si chtějí v červnu uklidit nepořádek kolem svého bydliště. Podle starosty Jiřího Čeřovského tak radnice vyslyšela stížnosti obyvatel na nepořádek ve městě. Lidé si mohou pytle vyzvednout přímo na radnici v informačním centru, v bytových družstvech nebo v realitních kancelářích. ČTK to dnes řekla vedoucí odboru životního prostředí Jitka Prousková.

"Naplněné a svázané pytle lze odložit u kontejnerů a popelnic nejlépe jeden den před jejich vyvážením," uvedla Prousková. Počítá, že v pytlích skončí hlavně plastové lahve, obaly od potravin, papíry nebo smetí, které vyletělo z odpadkových košů. Nalezené nebezpečné odpady však do pytlů nepatří, slouží pro ně překladiště v Proseči nebo sběrna Severočeských komunálních služeb ve Smetanově ulici.

Jablonec po celý rok čistí technické služby, město nyní dalo lidem šanci i pro vlastní iniciativu. Pokud se červnový úklid osvědčí, radnice ho zopakuje.

V Jablonci nad Nisou žije přibližně 44 000 obyvatel a na domovní odpad tam mají kolem 600 velkoobjemových kontejnerů a kolem 4500 popelnic.

Zdroj: Deník veřejné správy

Zdroj:Blesk
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů