Pátek, 29. března 2024

Pozvánka na tiskovou konferenci o problematice kyselých dešťů

Pozvánka na tiskovou konferenci o problematice kyselých dešťů

V pondělí 13. 6. se od 12.00 koná v Kongresovém centru v Praze tisková konference s organizátory a nejvýznamnějšími hosty mezinárodní konference Acid Rain 2005. Konference bude tlumočena (čeština/angličtina). Zúčastní se jí například Jaroslav Šantroch, předseda Organizačního výboru konference, náměstek ředitele ČHMÚ, Bedřich Moldan, předseda Mezinárodního vědeckého výboru konference, senátor a ředitel Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy, Jakub Hruška, předseda Výkonného výboru konference, náměstek ředitele České geologické služby a další hosté.

Mezinárodní konference vědců i politiků, zvané Acid Rain, se od roku 1975 konají v pětiletém intervalu. Řeší se na nich, jak se s problémem kyselých dešťů vyrovnávat.  V pořadí již 7. konference Acid Rain 2005 proběhne od 12. do 17. června v Kongresovém centru v Praze. Slavnostní zahájení konference proběhne v pondělí 13. 6. , v 9.00 -10.00 hod. V rámci úvodního bloku vystoupí premiér Jiří Paroubek, ministr životního prostředí Libor Ambrozek, místopředseda Senátu PČR Petr Smutný, zástupce Generálního ředitelství pro životní prostředí Evropské komise Peter Gammeltoft, zástupce organizátorů konference "Acid Rain 2000" Kenichi Satake (japonský Národní institut pro environmentální otázky) a Bedřich Moldan, který je předsedou Mezinárodního vědeckého výboru pro přípravu konference.

Pořádání konference Acid Rain, které se zúčastní zhruba 600 odborníků, je prestižní záležitostí každé hostitelské země. Česká republika má ve výzkumu kyselých emisí, imisí a depozic dlouhou tradici. Navíc dosáhla během 90. let poklesu emisí síry, který nemá (v tak krátké době) obdoby nikde ve světě.

Více na www.acidrain2005.cz.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů