Středa, 24. dubna 2024

Voda z vodovodu zaplavila benzínku

Voda z vodovodu zaplavila benzínku
Kuriózní havárie zastavila v sobotu odpoledne provoz benzínové čerpací stranice na Heršpické ulici, kterou zaplavila voda z nedalekého vodovodního potrubí. To totiž překopli dělníci na nedaleké stavbě obchodního centra a za několik vteřin se podzemní nádrže ocitly pod vodou. Hasiči místo zajistili a museli čekat, co voda udělá a co zjistí pracovnice odboru životního prostředí.
"Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů s pěti zásahovými vozidly včetně speciálního kontejneru k likvidaci chemických havárií. Po příjezdu hasiči zjistili, že při stavebních pracích s pneumatickým kladivem byl narušen hlavní vodovodní řad, z něhož vytéká gejzír vody. Voda protékala také do prostoru čerpací stanice, kde hrozilo vyplavení nádrží s pohonnými hmotami a zamoření řeky," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.
V první fázi zásahu hasiči spolu se stavbaři za pomoci bagru vytvořili hráz ze zeminy, která omezila průtok vody do čerpací stanice. Po zastavení průtoku v hlavním vodovodním řadu voda opadávala a unikala do kanalizace. Průzkum čerpací stanice prokázal, že všechny nádrže byly uzavřeny a voda do nich nepronikla, výskyt vody signalizovalo pouze elektronické čidlo u jedné nádrže s naftou.
"Vedoucímu stanice proto velitel zásahu doporučil, aby před opětovným uvedením stanice do provozu zajistil revizi, případně vyčerpání a vyčištění nádrží. Protože kontrola hladiny řeky Svratky neprokázala žádné znečištění vodního toku, hasiči zásah ukončili krátce před 14. hodinou," doplnil Haid.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů