Čtvrtek, 28. března 2024

Po čem je v Chile poptávka

Po čem je v Chile poptávka
Kde jsou šance
Oživlá chilská ekonomika potřebuje modernizovat řadu odvětví a rozvíjet infrastrukturu. "Naším energetickým plánem je snížit do roku 2015 závislost na plynu, především argentinském. Počítáme s výstavbou jedenácti nových elektráren, hledáme alternativní zdroje," tvrdí ministr hospodářství a energetiky Jorge Rodríguez Grossi.
Pokud se české firmy chtějí dostat do Chile, musí hledat trhliny na trhu, například při dodávkách dopravních systémů či dopravních zařízení, včetně autobusů. "Máme poměrně špatnou kvalitu městské veřejné dopravy. Chceme během dvanácti až patnácti měsíců modernizovat MHD v Santiagu, ale i v Consepciónu a ve Valparaíso. Zde žije přes padesát pět procent obyvatel," říká náměstek ministerstva prací, dopravy a telekomunikací Guillerm Diaz, podle něhož pokračuje výstavba a modernizace metra a systému železnic.
"V poslední době stupňujeme tlak na zlepšení životního prostředí ve městech. Vzhledem k tlaku na ekologii a zpřísňování limitů jak u obcí a měst, tak i ve firemní sféře, je v Chile i prostor pro české dodavatele, kteří se zabývají výrobou například čističek odpadních vod," uzavřel Diaz.

Po čem je v Chile poptávka
Dopravní systémy a dopravní zařízení
Energetické a ekologické projekty (spalovny a třídírny odpadků, čističky a úpravny vod, zásobování vodou městských a venkovských aglomerací)
Stroje a zařízení na modernizaci důlního průmyslu
Dodávky pro rozvoj místní infrastruktury
Nestrojírenské komodity, jako je železo a ocel, papír a jiné
Výrobky zpracovatelského průmyslu
Výrobky ze skla
Chemické produkty
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů