Pátek, 29. března 2024

Festivalem se učili třídit odpad

Festivalem se učili třídit odpad

Dobřany - Druhý ročník rockového festivalu, který byl věnován podpoře třídění komunálního odpadu, přilákal v sobotu na dobřanské náměstí přes tisícovku lidí. Festival byl poprvé spuštěn už vloni jako jedna z doprovodných akcí informační kampaně EKO-KOM a kvůli úspěchu se uskutečnil i letos.

"Problém s odpadem by neměl být opomíjen, proto letošním heslem bylo Nebuďte líní, třiďte odpad správně ," uvedl včera hlavní organizátor festivalu Miroslav Bukovjan.

Kromě hlavní scény, kde se postupně vystřídaly kapely jako Mediterian, Replay, Extra Band, Traband či místní rodačka Pavla Kapitánová, byla připravena řada soutěží a her pro děti. Ty se učily zábavnou formou správně třídit odpad. Přímo na místě byl umístěn i bazén, kde se děti mohly vykoupat.

"Myslím si, že akce splnila účel, pro který jsme ji pořádali. Jedinou kaňkou byl snad jenom déšť. Ten se ale nad Dobřany spustil až v úplném závěru akce," dodal Miroslav Bukovjan.

Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů