Pátek, 19. dubna 2024

Státní Lesy přes spory ustály tendr

Státní Lesy přes spory ustály tendr
Státní podnik Lesy ČR včera dotáhl do konce nejdůležitější výběrové řízení na firmy, které budou příštích osm let obhospodařovat téměř čtvrtinu všech lesů v Česku.
A to přesto, že lesníci si na neprůhlednost tendru za nejméně deset miliard korun stěžovali až u premiéra Paroubka a největší lesnická firma CE Wood zakázku bojkotovala. Většina společností je přitom na zakázkách pro stát závislá.
"Nevím, jak výsledky zpochybnit," přiznal včera Jiří Kořínek, ředitel asociace lesnických firem. Nelíbí se mu, že v zakázce figuruje Robert Piksa, známý z aféry kolem údajné korupce při prodeji Unipetrolu.
Asociaci navíc vadí, že zakázky nejsou zadávány podle příslušného zákona, proti výsledkům se firmy nemohou odvolat a rozhodujícím kritériem není nabízená cena.
"Vždy jsme tvrdili, že tendr je čistý," hájí se mluvčí Lesů Lubomír Šálek. Nejvíce zakázek - devět - získala společnost Less, největší výměra připadla Lesní společnosti Plasy.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů