Pátek, 29. března 2024

Akce Dětí Země k letošnímu Dni bez aut v Plzni

Akce Dětí Země k letošnímu Dni bez aut v Plzni

Plzeňská pobočka Dětí Země v rámci Dne bez aut (22.9.2005) již tradičně připravuje několik akcí pro nejširší veřejnost a ani letos tomu není jinak. Letošní akce bude tvořit veřejná cyklojízda za lepší podmínky pro cyklisty, vyvěšení transparentu s výzvou „Nechte auto doma“ a také informační stánek. Hlavním lákadlem je letos fotografická výstava s tématem zamýšleného silničního Severojižního průtahu Plzní a jeho negativních dopadů na centrum Plzně, obytnou zástavbu a Lochotínský park. Výstava bude ke shlédnutí 22. a 23. září v informačním stánku na pěší zóně ve Smetanových sadech U Branky. Tamtéž se budou moci také připojit lidé svým podpisem pod petici proti výstavbě Severojižního průtahu.

Akce Dětí Země ke Dni bez aut v Plzni:

22.9.2005 – 8:00 vyvěšení transparentu s výzvou „Nechte auto doma“ na most u nádraží

22.9.2005 – 16:30 cyklojízda za lepší podmínky pro cyklisty v Plzni, start na pěší zóně ve Smetanových sadech U Branky

Trasa cyklojízdy: Start na pěší zóně ve Smetanových sadech (U Branky), ze Smetanových sadů se vydáme Jungmannovo ulicí na Americkou třídu, po Americké na křižovatku U Práce, dále sady Pětatřicátníků přes most gen. Pattona, dále odbočíme na kruhový objezd, po kruhovém objezdu do ulice Otýlie Beníškové, přes Rooseveltův most, dále odbočíme doleva  sady 5. května na Tyršovu třídu, tudy dále Sirkovou třídou na Americkou třídu, z ní pak přes Anglické nábřeží Kopeckého sady kolem Západočeského muzea do Františkánské, pak kolem nám. Republiky do ulice B. Smetany a tudy zpět do Smetanových sadů, kde jízdu zakončíme.

22.-23.9. – 9:00-18:00 fotografická výstava v informačním stánku Dětí Země s tématem připravovaného Severojižního průtahu v prostoru pěší zóny Smetanových sadů (U Branky). V informačním stánku bude též možné připojit se k petici proti výstavbě Severojižního průtahu.

Kontakty:

Martin Marek, vedoucí dopravní kampaně Dětí Země – Plzeň: 775 055 665

Více informací o Dni bez aut a pořádaných akcích najdete na www.detizeme.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů