Pátek, 29. března 2024

Ministr Ambrozek se setká s Reinholdem Messnerem

Ministr Ambrozek se setká s Reinholdem Messnerem

Ke krátkému osobnímu setkání si našli čas ministr životního prostředí Libor Ambrozek a jeden z nejslavnějších světových horolezců Reinhold Messner. Sejdou se spolu na krátký rozhovor o ochraně životního prostředí a přírody a evropské environmentální politice zítra během návštěvy R. Messnera v České republice.

Fototermín a krátký briefing, na které Vás srdečně zveme, se uskuteční ve středu 5. 10. v 16:50 v Kongresovém centru Praha, Jednací salónek č. 2, I. patro (od vchodu bude cesta k salónku vyznačena). Vystoupení R. Messnera na briefingu nebude tlumočeno do češtiny.

Reinhold Messner se narodil v roce 1944 v Brixenu. Hory mu učarovaly už od dětství. V necelých pěti letech už měl za sebou výstup na 3027 m vysokou horu Sass Rigais. Jako první člověk na světě zdolal všech čtrnáct osmitisícovek a bez kyslíkového přístroje stanul na střeše světa, Mount Everestu. Dnes žije na svém zámku Juval v Dolomitech, kde provozuje jačí farmu a restauraci, pěstuje víno a zasazuje se o ekologické zemědělství a ekologicky šetrnou turistiku. V letech 1999 – 2004 byl poslancem Evropského parlamentu za italskou Stranu zelených.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů