Středa, 24. dubna 2024

V Plzni řádí falešné pracovnice Vodárny

V Plzni řádí falešné pracovnice Vodárny
Dvě mladé ženy, které se vydávají za zaměstnankyně Vodárny Plzeň, se snaží vylákat peníze od starších občanů města. Hezky oblečené ženy sdělí lidem, že jsou z vodárny a přinášejí přeplatek za vodu. Poté požádají majitele bytu, aby jim rozměnil velkou bankovku a snaží se ho okrást. ČTK to řekla mluvčí Vodárny Naďa Popová.
"Naposledy navštívily včera starého muže s tím, že mu nesou přeplatek 1095 korun. Měly však pouze pětitisícovou bankovku a požádali ho, aby jim jí rozměnil," vysvětlila mluvčí. Muž ale požadoval služební průkazy obou žen, které nepředložily.
Poté kontaktoval zákaznické centrum podniku, kde se dozvěděl, že firma vrací přeplatky pouze poštovní poukázkou nebo bankovním převodem. "Zástupci Vodárny od zákazníků platby v místě jejich bydliště nepřijímají, ani nevydávají přeplatky. Stejně tak dodavatelé plynu a elektřiny," upozornila Popová.
Poku si zákazníci nejsou jistí, zda je člověk zaznamenávající stav vody nebo odebírající vzorky skutečně zaměstnancem Vodárny, měli by požadovat předložení služebního průkazu. Totožnost si mohou ověřit také telefonicky na zákaznickém centru.
Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů