Pátek, 19. dubna 2024

Přes 140 milionů podpoří vzdělávací projekty

Přes 140 milionů podpoří vzdělávací projekty

Výběrová komise MŽP v čele s ministrem Liborem Ambrozkem doporučila ve čtvrtek 10. listopadu k podpoře jedenáct nejlepších projektů z Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů [1].

 

V druhém kole [2] grantového schématu MŽP postoupilo do věcného hodnocení 38 projektů, které nabízely v rámci grantového schématu Síť enviromentálních poradenských a informačních center nejrůznější možnosti vzdělávání v oblasti životního prostředí a udržitelného rozvoje. K nim patří hlavně vytváření informačních center, nových pracovních míst a spolupráce s veřejnou správou.

 

Každý projekt posuzovali čtyři nezávislí hodnotitelé, jejichž verdikty dostala výběrová komise k dispozici spolu s kompletními žádostmi. Komise se nakonec shodla na podpoře projektů následujících žadatelů: České Švýcarsko, o.p.s., Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory – SEVER, Liberecký kraj, Severomoravské regionální sdružení ČSOP Valašské Meziříčí, Zlínský kraj, PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, EPOS Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR, Ústecký kraj, DAPHNE ČR – Institut aplikované ekologie, Regionální rozvojová agentura Šumava, o.p.s. a Středočeský kraj.

 

 

Poznámky:

[1] Grantové schéma „Síť environmentálních informačních a poradenských center“ vyhlásilo MŽP v rámci opatření 4.2 Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V rámci Evropského sociálního fondu se přidělují pouze neinvestiční prostředky.

[2] Nyní šlo o výběr nejlepších projektů ve druhém kole grantového schématu MŽP. První kolo proběhlo letos na jaře, třetí a poslední bude vyhlášeno na přelomu roku. V tomto kole bylo k dispozici 144 milionů korun (70 % z prostředků ESF, 30 % z prostředků MŽP).

 

 

Další informace:

http://www.env.cz/AIS/web.nsf/pages/op_lidske_zdroje

http://www.esfcr.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů