Pátek, 29. března 2024

Podpora v regionech

Podpora v regionech
Vysočina
Bioodpady
Podpořit systém nakládání s bioodpadem pro původce komunálního odpadu si klade za cíl program Bioodpady 2005, o který je možné se ucházet na Vysočině. Tato složka odpadu není zatím v tomto kraji dostatečně tříděna, a zejména bioodpad, který je součástí komunálního odpadu je ve velkém množství ukládán na skládky.
S řešením proto mohou přicházet municipality, nestátní neziskové organizace i podnikatelé. Dotace může činit od pěti do deseti tisíc korun a poskytuje se nejvýše na šedesát procent uznatelných nákladů. Termín ukončení příjmu žádostí připadá na 15. prosince letošního roku.
Energetické využívání obnovitelných zdrojů
Podnikatelé, obce i neziskové organizace se mohou až do 30. listopadu na Vysočině ucházet o podporu, chtějí-li se podílet na rozšíření využívání obnovitelných zdrojů energie. Cílem programu je vytvořit databázi zpracovaných projektových záměrů na využívání především vodní, větrné, solární, geotermální energie a energie biomasy, které by mohly být později financovány z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR, fondů Evropské unie a Fondu Vysočiny. Žádosti bude možné podávat až do 30. listopadu.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů