Středa, 24. dubna 2024

Recyklace pneu

Recyklace pneu
Existuje možnost získání finanční podpory ze státního rozpočtu nebo z fondů EU na recyklaci odpadního materiálu - vyřazených pneu?
Přicházejí v úvahu programy Kredit a Trh (pro území Prahy), které spravuje Ministerstvo průmyslu a obchodu v rámci operačního programu Průmysl a podnikání. Zahrnují i podporu recyklace druhotných surovin (podrobný seznam podporovaných činností dle OKEČ najdete na webové adrese http://www.cmzrb.cz/NR/rdonlyres/6A03CA9D-A94F-4DA8-9021-313262A94456/0/OKEC_programKREDIT_V2.doc).
Hlavním cílem programů Kredit a Trh je však podpora při pořízení/rekonstrukci hmotného majetku, nákupu patentů a licencí a dále také na financování zásob vybraných provozních nákladů. Ty jsou konkrétně vymezeny (software, znalecké posudky zmiňované dále v textu, náklady spojené s propagací a publicitou projektu) a mohou tvořit pouze 40 procent smluvené výše úvěru.
Jednodušší by tedy bylo využít podpůrných programů Kredit, Trh (pro Prahu), případně pak Inovace pro rekonstrukci areálů a pořízení recyklační linky. Podrobnější informace o zmíněných programech najdete na www.czechinvest.cz nebo na stránkách Českomoravské záruční a rozvojové banky www.cmzrb.cz. Dále doporučujeme obrátit se na regionální pobočky CzechInvestu, resp. ČMZRB.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů