Pátek, 19. dubna 2024

Zemřel Jan Bouchal, ekologický novinář a aktivista a skvělý člověk

Zemřel Jan Bouchal, ekologický novinář a aktivista a skvělý člověk
S hlubokou lítostí jsme přijali zprávu, že včera, ve čtvrtek 12. ledna 2006, zemřel ve střešovické nemocnici ve věku třiceti let předseda občanského sdružení Oživení, koordinátor projektu Auto*Mat a zástupce šéfredaktora časopisu EkoList Jan Bouchal. V pátek 6. ledna ho na jedné z pražských ulic srazil a smrtelně zranil automobil.

Jan Bouchal ve sdružení Oživení koordinoval iniciativu Auto*Mat zaměřenou na redukci automobilové dopravy a podporu cyklistické, pěší a hromadné dopravy. Právě tímto projektem spolupracoval Jan Bouchal s Ministerstvem životního prostředí na každoroční akci Evropský týden mobility a Evropský den bez aut. Jan Bouchal patřil také mezi pravidelné účastníky čtvrtečních pražských cyklojízd za práva a větší bezpečnost cyklistů. Je velmi krutou skutečností, že právě nedostatečná bezpečnost cyklistů v Praze a bezohlednost jednoho z řidičů ho stála život.

V časopise EkoList zastával řadu let práci zástupce šéfredaktora, mimo jiné vedl například tým reportérů při zpravodajství tohoto média o zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky v Praze v roce 2000.

Ministerstvo životního prostředí ztrácí v Janu Bouchalovi cenného a skvělého spolupracovníka z občanského sektoru i výborného novináře, řada pracovníků ministerstva v něm ztratila osobního přítele a skvělého člověka.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů