Úterý, 23. dubna 2024

Dřevěný dům roku

Dřevěný dům roku
Pod patronací ministerstva průmyslu a obchodu a dalších odpovědných resortů, České komory architektů a Nadace dřevo pro život byla 30. listopadu 2005 vyhlášena soutěž Dřevěný dům. Jejím cílem je vybrat nejlepší návrhy dřevěných domů z hlediska architektonického, ekologického a dalších kritérií.

Snahou je motivovat projektanty a stavebníky k realizaci zdravého, životní prostředí minimálně zatěžujícího bydlení, s orientací na nízkou energetickou náročnost.

Účastníci budou soutěžit ve dvou kategoriích - rodinný dům a bytový dům. Předkládané návrhy bude posuzovat porota na základě přísně stanovených kritérií. Tomu odpovídá i výše stanovené odměny za vítězné návrhy, a to v kategorii rodinný dům dvě stě tisíc korun a v kategorii bytový dům tři sta tisíc korun. Celkem bude na odměnách rozděleno milion sto tisíc korun.

Soutěžní návrhy je třeba odevzdat do 28. února 2006. Vítězné projekty budou vyhlášeny dne 26. dubna 2006 v rámci brněnského mezinárodního stavebního veletrhu IBF.

Více informací lze najít na www.drevoprozivot.cz a na internetové adrese Svazu měst a obcí www.smocr.cz.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů