Čtvrtek, 25. dubna 2024

Strana zelených zvolila kandidáty pro parlamentní volby v Olomouckém a Karlovarském kraji

Strana zelených zvolila kandidáty pro parlamentní volby v Olomouckém a Karlovarském kraji

Ve čtvrtek 26.ledna byli na krajských konferencích Strany zelených (SZ) v Olomouckém a Karlovarském kraji zvoleni kandidáti na přední místa kandidátek pro červnové volby do Poslanecké sněmovny ČR. V Olomouckém kraji povede kandidátku Pavel Andrš, v Karlovarském kraji Pavel Žlebek.

Lídrem Strany zelených v Olomouckém kraji ve volbách do Poslanecké sněmovny bude olomoucký lékař Pavel Andrš. Ve volebním souboji se střetne s Ivanem Langerem (ODS), Miloslavem Vlčkem (ČSSD), Alexandrem Černým (KSČM) a Tomášem Kvapilem (KDU-ČSL).  Pavel Andrš je druhé volební období členem Zastupitelstva města Olomouce a předsedou poslaneckého klubu Zelení/Šance. V letech 2000 - 2002 byl členem Rady města. Andrš je předsedou občanského sdružení Zelený kruh Olomouc a šéfredaktorem environmentálního měsíčníku Zelení a doba, organizátorem Letní folkové scény na Michalských schodech a autorem projektu "Drobné památky Olomouce". Patří mezi zakladatele Nadačního fondu Olomoucké koalice neziskových organizací, od které v minulosti obdržel ocenění "Bílé okno". Druhé místo na kandidátce obsadil Tomáš Hradil, předseda Hnutí Brontosaurus z Jeseníku a člen SZ, třetí je Magda Skácelová, soukromý zemědělec ze Sobáčova u Litovle, členka SZ.  JUDr. Josef Sedláček, advokát z Bludova, člen SZ bude na olomoucké kandidátce Strany zelených na čtvrté pozici.. Prioritou olomouckých Zelených je ochrana přírodního a kulturního dědictví, zlepšování zdravotního stavu obyvatel regionu a podpora zdravého životního stylu.
 
V Karlovarském kraji povede kandidátku Strany zelených předseda krajské organizace, ekolog a bývalý náměstek primátora Karlových Varů pro životní prostředí a dopravu  RNDr. Pavel Žlebek. V tradičně silném kraji Strany zelených bude soutěžit s Milošem Paterou (ODS), Jaroslavem Fialou (ČSSD), Pavlem Hojdou (KSČM) a Františkem Strakou (KDU-ČSL). V nejzápadnějším českém kraji je prioritou Strany zelených podílet se na rozvojovém plánu regiónu a účelném nasměrování dotací,  podporovat  účast veřejnosti v regionálním rozvoji, chránit a obnovovat přírodní a kulturní bohatství Karlovarska.  „Zvláštní pozornost budeme věnovat podpoře  obnovitelných zdrojů energie, ekologické dopravě a rozvoji a revitalizaci  venkova,“ uvádí Pavel Žlebek. 

Druhé místo na kandidátce patří karlovarské dětské lékařce MUDr. Ivaně Chlapovičové. Třetí pozici na kandidátce obsadil  „zelený“ starosta Horního Slavkova Petr Hanzík, který úspěšně zastává úřad starosty  již patnáct let.  V Karlovarském kraji mají Zelení celkem patnáct zastupitelů. Na kandidátce zelených se umístil i ředitel Karlovarského hudebního divadla Libor Balák.
Kontakty a další informace
 
Pavel Andrš

volební lídr a předseda krajské organizace

Strany zelených v Olomouckém kraji 

mob. 420 606 712 464
pavel.andrs@cbox.cz


Pavel Žlebek

volební lídr a předseda krajské organizace

Strany zelených v Karlovarském kraji 

mob. 420 606 606 599
tel. 420 353 540 081
pavel.zlebek@cbox.cz
 

Džamila Stehlíková

místopředsedkyně Strany zelených

pro styk s veřejností

mob. 420 724 207 917

dzamila.stehlikova@zeleni.cz
 

www. zeleni.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů