Čtvrtek, 18. dubna 2024

Neziskovky chtějí ovlivnit „peníze“ z Evropské Unie

Neziskovky chtějí ovlivnit „peníze“ z Evropské Unie

Zítra 1. února 2006 od 15:30 hod se bude konat kulatý stůl, který je určený především pro zástupce neziskových organizací a zainteresovanou veřejnost. Diskusi zahájí Ing. Jiří Kalista, radní Plzeňského kraje, odpovědný za regionální rozvoj a Evropskou Unii.

 

Cílem setkání je diskutovat a získat připomínky od neziskových organizací k Národnímu rozvojovému plánu, který bude ovlivňovat čerpání strukturálních fondů v České Republice v období 2007 – 2013. Vzhledem k tomu, že Strukturální fondy jsou pro neziskové organizace důležitým zdrojem pro financování jejich činnosti, logicky chtějí „neziskovky“ ovlivňovat jejich fungování a přizpůsobit je svým potřebám.

 

Na setkání bude prezentovat také Ing. Filip Uhlík z Regionální rozvojové agentury tzv. Regionální operační program (ROP), podle kterého se budou pravděpodobně čerpat finanční prostředky na úrovni Plzeňského kraje.

 

Setkání organizuje nezisková organizace Centrum pro komunitní práci Západní Čechy ve spolupráci s Asociací  nestátních neziskových organizací v České republice. 

Základní informace

Česká republika v rámci příprav na čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti Evropské unie v letech 2007 až 2013 zpracovává Národní rozvojový plán (NRP) a Národní strategický referenční rámec (NSRR) na léta 2007 až 2013.

 

V rámci projektu „Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR 2007 – 2013 realizované neziskovým sektorem a informační kampaň pro neziskový sektor“ mají neziskové organizace možnost zapojit se do příprav uvedených programových dokumentů.

 

Cílem projektu je zajištění kvalitních připomínek občanského sektoru zastoupeným neziskovými organizacemi k Národnímu rozvojovému plánu resp. Národnímu strategickému referenčnímu rámci s vazbou na připravované operační programy.

 

Informace a kontakt

Informace, pracovní dokumenty, harmonogramy a plán partnerských konzultací naleznete na internetových stránkách www.cpkp.cz/regiony a www.asociacenno.cz/regiony.

Regionálním koordinátorem je Tereza Teuschelová, kontakt: CpKP západní Čechy, Americká 29, Plzeň 301 38, tel: 37 732 955 8, e-mail: tereza.teuschelova@cpkp.cz.

 

Národním koordinátorem je Miroslav Parvonič, kontakt: CpKP střední Morava, tel. 777 793 710
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů