Čtvrtek, 25. dubna 2024

Na Lounsku hoří skládka odpadu z Německa

Na Lounsku hoří skládka odpadu z Německa

V Libčevsi na Lounsku zasahuje šest posádek hasičů u požáru dvou odpadních hal. Jedná se o skládku, kde měl končit odpad ilegálně vyvážený z Německa. Z rozsáhlého ohně stoupá černý dým a z jeho nitra se ozývají exploze.

"Hlášení jsme dostali v 18:45. Na místě je šest posádek. Kvůli mrazu musíme místo vody používat pěnu," sdělil krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Hasiči se kvůli vysokému žáru nemohou dostat k ohnisku, nechají proto areály vyhořet, uvedla později ČTK. Na místě nebyl nikdo zraněn.

Podle informací iDNES hoří haly do nichž nedávno ilegálně vyváželi odpad německé kamióny. Ty už zadržela severočeská policie. Jeden z tahačů vypravila zpět do Německa, zbylé tři od toho dělí pouze formality.

"Velký požár se rozkládá na ploše takřka dvou hektarů a stoupá z něho hustý černý dým. Z jeho útrob se ozývají exploze," říká František Netušil, který požár vyfotil.

Obyvatelé Libčevsi uvádějí, že se oheň rozhořel na více místech současně. "Příčinu požáru zatím neznáme," sdělil mluvčí hasičů Marvan. Okolnosti na místě vyšetřuje policie. Hasiči také informovali Českou obchodní inspekci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů