Čtvrtek, 28. března 2024

V Ostrově podporují ekologii

V Ostrově podporují ekologii

Ostrov - Sto tisíc korun z letošního rozpočtu vyplatí ostrovská radnice žadatelům o změnu způsobu vytápění. Tento program už ve druhém největším městě regionu běží od roku 1998, a doposud radnice vyplatila Ostrovanům více než milion korun.

"Zájem obyvatel o příspěvek na ekologické vytápění je zřejmý. Proto jsme se rozhodli, že v programu budeme pokračovat i v letošním roce," uvedl ostrovský starosta Jan Bureš. Každý, kdo má zájem o podporu ze strany města, může podat žádost do 30. listopadu letošního roku.

Radnice zaplatí žadatelům 80 korun za metr čtverečný obytné plochy. Nemovitost pak musí stát na katastrálním území města, tedy v Arnoldově, Dolním Žďáru, Hanušově, Hlubokém, Horním Žďáru, Kfelech, Květnové, Liticově, Maroltově, Moříčově, Ostrově a ve Vykmanově. Vlastník objektu pak nesmí být dlužníkem města.

Všechny tyto podmínky by Stanislav Barda, který vlastní rodinný domek v Ostrově, splňoval. Do projektu se ovšem nezapojí.

"Já jim prostě nevěřím. Když jsem si před lety zřizoval elektrický kotel, taky slibovali příspěvek, ale nakonec ho prý použili na nějakou plynofikaci. Podle mého názoru je to jenom boom před volbami," reagoval. Jak potvrdil, v domě sice má elektrické topení, ale nepoužívá ho.

"To bych protopil deset tisíc měsíčně, a to si nemohu dovolit," vysvětlil. A tak dál zůstane u topení na pevná paliva.

Karlovarské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů