Pátek, 19. dubna 2024

Brontosaurus chce zvýšit zájem lidí o životní prostředí

Brontosaurus chce zvýšit zájem lidí o životní prostředí
  Hnutí Brontosaurus vyhlašuje třetí ročník soutěže kreslených a fotografických vtipů s tématikou životního prostředí Ekofór 2006. Zúčastnit se mohou kreslíři a fotografové všeho věku ve třech kaktegoriích.

EKOFÓR 2006
Třetí ročník soutěže s tématikou životního prostředí

vyhlášení letošního ročníku: 17.1.2006
vyhlašuje: Hnutí Brontosaurus
uzávěrka soutěže: 14.4.2006
vyhlášení vítězů: Mohelnický dostavník (poslední víkend v srpnu)

EKOFÓR (JAKO ODRAZ TOHO) - JAK LIDÉ VNÍMAJÍ SVÉ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

     Po úspěšných předchozích ročnících vyhlašuje Hnutí Brontosaurus třetí ročník obnovené soutěže tvorby vtipných výtvarných děl s tématikou životního prostředí EKOFÓR. Dnem 17.1.2006 zahajujeme soutěž EKOFÓR 2006, pořádanou pod záštitou Ministerstva životního prostředí a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, a soutěžící mohou počínaje tímto dnem začít tvořit vtipné práce se zamyšlením nad životním prostředím a posílat je na adresu ústředí Hnutí Brontosaurus – Kancelář Hnutí Brontosaurus, Orlí 5, 602 00 Brno, v elektronické formě lze díla zasílat na e-mailovou adresu ekofor@brontosaurus.cz.

     Přestože je soutěž věnována především mládeži, zapojit se do ní mohou lidé všech věkových kategorií, a to jak kreslenými vtipy v kategorii Ještěrka (do 15 let) a Veleještěr (nad 15 let), tak fotografiemi či jejich koláží v kategorii Lochneska (věkově neomezeno). Vybrané nejzajímavější práce se po uzávěrce, která je stanovena na 14.4.2006, zúčastní putovní výstavy na hudebních festivalech a jiných veřejných akcích, kde bude moci veřejnost – laická porota – vtipy hodnotit.

     Hodnocení vtipů bude letos poprvé možné i hlasováním na webové stránce Ekofóru – http://ekofor.brontosaurus.cz, kde budou soutěžní díla zveřejněna. O nejlepších pracích bude rozhodovat rovněž odborná porota. Vítězové vybraní nezávisle na sobě laickou i odbornou porotou budou vyhlášeni na festivalu Mohelnický dostavník, který se tradičně koná poslední víkend v srpnu v Mohelnici, a budou odměněni zajímavými cenami. Vyhlášením vítězů však výstavy EKOFÓRU 2006 nekončí, i poté budou práce vystavovány v různých městech po celé ČR.

     Další informace o soutěži lze nalézt na internetových stránkách soutěže http://ekofor.brontosaurus.cz, nebo získat na Kanceláři Hnutí Brontosaurus.

     Cílem soutěže je především zvýšit zájem veřejnosti o naše společné životní prostředí, ale lze z ní také vyhodnotit, jak lidé vnímají stav životního prostředí v určitém věku. Zvlášť cenné jsou v tomto směru práce dětí. Pro některé školy se soutěž v minulých ročnících stala také náplní pro hodiny výtvarné výchovy, pro oddíly dětí náplní schůzky. „Chápeme humor jako nenásilnou cestu k zamyšlení se nad problémy společnosti a prostředí, ve kterém žijeme“, doplňuje Lucie Nováková (koordinátorka HB).

     Hnutí Brontosaurus touto soutěží rozšiřuje náplň své činnosti, kterou je zejména pořádání akcí k ochraně přírody a kulturních památek a ekologická výchova, a nabízí tak široké spektrum zapojení pro ty, kteří nechtějí být lhostejní ke svému životnímu prostředí a jsou ochotni nezištně pracovat.

Adresa pro zasílání vtipů:
Hnutí Brontosaurus
Orlí 5, Brno 602 00
ekofor@brontosaurus.cz
tel. 544 215 585
http://ekofor.brontosaurus.cz
www.brontosaurus.cz

Zdroj: www.ekamarad.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů