Pátek, 19. dubna 2024

SVAZ EKOLOGICKÝCH ZEMĚDĚLCŮ PRO-BIO NA SALIMĚ

Zdravě, chutně, pro přírodu
SVAZ EKOLOGICKÝCH ZEMĚDĚLCŮ PRO-BIO NA SALIMĚ

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců v letošním roce opět realizuje pro své členy výstavní expozici na Mezinárodním potravinářském veletrhu SALIMA 2006 na podporu odbytu produktů ekologického zemědělství a k obohacení sortimentu potravin žádaného českým zákazníkem.

Dynamický růst trhu, zvýšená poptávka po biopotravinách, volání po kvalitě, orientace na podporu zdravého životního stylu a další faktory se dostávají v následujícím období do popředí zájmu konzumentů, malo i velkoobchodů, výrobců a zpracovatelů. Je zřejmé, že v konkurenčním prostředí EU obstojí především ti, kteří zajistí optimální kvalitu svých výrobků a jejich následný odbyt. Svaz PRO-BIO se snaží v tomto směru vyjít vstříc svým členům a umožnit jim prezentaci svých bioproduktů.

Zdravě, chutně, pro přírodu

V rámci společné svazové expozice své novinky v oblasti BIO samostatně představí členové svazu:
o Country Life s.r.o., Nenačovice (info@countrylife.cz) - přichází s rozsáhlou řadou bioproduktů,
o Sluneční brána s.r.o., Čejkovice (slunecnibrana@slunecnibrana.cz) - připravuje překvapení nejen pro děti,
o Pro-Bio obchodní spol. s r.o., Staré Město pod Sněžníkem (probio@probio.cz) – prezentuje široký sortiment bioproduktů, mimo jiné, v řadách Bioharmonie a Biolinie

Ojedinělá prezentace se naskytne v rámci projektu TRENDY, kde ve skleněných vitrínách budou vystaveny bio výrobky hned v několika kategoriích:
Go Future! – vize, budoucnost – představí potraviny budoucnosti
Go Trends! – aktivní život – představí výrobky moderního stravování
Go Nature! – zdravý styl – zdravá výživa
Go Travel! – napříč kontinenty – národní speciality, mezinárodní kuchyně
Go Kids! – pro děti – stravování dětí a mládeže
Go Special! – speciální potravina – dietní a speciální potraviny
Své bioprodukty a novinky z biopotravin zde představí za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců firmy Country Life s.r.o. v kategorii Go Nature!, Sluneční brána s.r.o. v kategorii Go Kids!, Pro-Bio obchodní spol. s r.o. v kategorii Go Future!, PRO-X s.r.o. v kategorii Go Future!, Polabské mlékárny a.s. v kategoríích Go Nature! Go Special!, Mlékárna Valašské Meziříčí spol. s r.o. v kategoriích Go Trends! Go Nature!

Ve společné expozici svazu PRO-BIO se představí další ekologičtí zemědělci a zpracovatele bioproduktů. Nebudou chybět česká vína, zelenina, pečivo, obiloviny, mléčné i ovocné nápoje, rostlinné pomazánky, sýry, bylinky, jedlé květy a to vše v kvalitě bio. Ze světa Fair Trade se zde bude mít také své zastoupení bio káva nebo třtinový cukr.

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců rovněž nabídne informační servis, co se týče ekologického zemědělství a biopotravin, aktivit naší organizace, publikací, odborné literatury a pozvánek na akce v českém bio světě.

Salima 2006 se koná 7. - 10. 3. 2006 na brněnském výstavišti. Expozici svazu PRO-BIO, ve svém již tradičním přírodním stylu, najdete v jednom z hlavních pavilonů, pavilonu D.

Známce BIO se blýská na lepší časy
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců za aktivního přispění svých členů, zpracoval pro SZIF (Státní zemědělský a intervenční fond) projekt na propagaci ekologického zemědělství a biopotravin v ČR. Projektová žádost, připravená v rámci programu Evropské komise na propagaci potravin na vnitřním trhu EU, se bude ucházet o podporu z fondů EU. Financování propagační kampaně by mělo být rozděleno rovnoměrně (50%:50%) mezi ČR a EU.
Pokud tedy Evropská komise žádost schválí, ve třech následujících letech bude do propagace ekologického zemědělství a značky BIO investováno cca 60 miliónů Kč. Hlavní aktivitou projektu je realizace informačně – propagační kampaně včetně placené reklamní kampaně v médiích. Výstupem projektu pak bude intenzivní mediální kampaň (články v médiích, spoty v rádiích a televizi, billboardy), výroba informačních a propagačních materiálů (letáky, brožury, samolepky, kalendáře atp.), účast na mezinárodních veletrzích, realizace osvětových přednášek pro školy, gastronomická zařízení, prodejce a dále také uspořádání propagačních akcí zejména v rámci Září – Měsíce biopotravin. Výsledek hodnocení projektové žádosti bude znám v červnu tohoto roku a samozřejmě Vás o něm budeme informovat.
 
Další informace:
PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců
Ing. Vladimíra Červená – PR a propagace
Ing. Renata Osladilová – správa členské základny, projekty
Tel.: 583 216 609
Tel./fax: 583 214 586
pro-bio@pro-bio.cz
www.pro-bio.cz
www.biospotrebitel.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů