Čtvrtek, 18. dubna 2024

Levné ekologické vytápění rodinných domů bude tématem veletrhu Pragotherm

Levné ekologické vytápění rodinných domů bude tématem veletrhu Pragotherm

33. ročník veletrhu Pragotherm proběhne ve dnech 23. - 25. března v pražkém holešovickém výstavišti.

Podrobné informace o přednostech tepelných čerpadel mohou návštěvníci získat prostřednictvím poradenského servisu na stánku Sekce tepelných čerpadel.
Během veletrhu se uskuteční i přednášky a diskusní fóra pod názvem "Tepelná čerpadla - ekonomika alternativních zdrojů vytápění". Jejich tématem budou náklady a úspory na vytápění rodinných domů pomocí tepelných čerpadel; na vytápění nebo chlazení administrativních budov, na ohřívání užitkové vody... Hovořit se bude rovněž o ekologii, ale také o kvalitě technických zařízení, které se na našem trhu prodávají. Zájemci o tepelné čerpadlo by se totiž neměli orientovat pouze podle ceny zařízení, ale podle toho, zda má certifikát kvality. Ten uděluje Sekce Tepelná čerpadla, která vznikla v roce 1998 při Svazu chladicí a klimatizační techniky a která sdružuje špičkové firmy, zabývající se výrobou, dovozem, montáží nebo servisem tepelných čerpadel.
"V současnosti má Sekce dvanáct hlavních členů - spolehlivých firem, které působí na českém trhu minimálně dva roky a zákazníkům poskytují nejen kvalitní zařízení s požadovanými technickými parametry a dobrým topným faktorem, ale zaručují i veškerý a rychlý servis. To znamená odborně školené projektanty, zkušené montážní firmy a průběžnou, trvalou péči," říká Vlasta Skalická, předsedkyně Sekce.
"Pořizovací náklady na tepelné čerpadlo nejsou malé, ale nákup levnějšího, neprověřeného typu může vyjít dráže. Tak jako většina takzvaně výhodných nákupů."

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů