Čtvrtek, 28. března 2024

Pokuta za házení odpadu do popelnice

Pokuta za házení odpadu do popelnice

Andy Tierney z města Hinckley v hrabství Leicestershire dostal příkaz k zaplacení pokuty v přepočtu více než dvou tisíc korun za to, že vyhodil dva nevyžádané dopisy do veřejného koše na ulici.

HINCKLEY - Čím se Tierney provinil? Vhodil do veřejného koše domácí odpad, který prý patří výhradně do soukromé popelnice. Za tento prohřešek je právě výše zmíněná fixní pokuta. Obecní úřad považuje dopis za domácí odpad, který by neměl být vhazován do veřejných odpadkových košů.

Deník The Sun citoval Tirneyho: "Jak mě vůbec můžou potrestat za to, že jsem čistotný? To je absolutní šílenství. Ty dopisy jsem mohl lehce zahodit někam na zem, ale já jsem je dal do koše. Co se stalo, to je vtip. Úřad je natvrdlý. Nikdy bych nevěřil, že můžete být potrestáni za vyhození odpadků do koše, vždyť to je to, k čemu jsou."

Vystopovali ho dle adresy

Andy Tierney šel od svého domu k autu, když mu pošťák předal dva dopisy, které se po otevření ukázaly být nevyžádanou reklamou. Tierney je zmačkal a poté vhodil do koše na sloupu veřejného osvětlení. Zástupci úřadu Tierneyho vystopovali dle adresy na obálce. Teď musí šokovaný Brit zaplatit do čtrnácti dnů, jinak mu úřad v obsílce vyhrožuje dalšími kroky proti jeho osobě.

Tirney však trvá na svém: "Neexistuje žádná cesta, abych to zaplatil. Dostanete pokutu za házení odpadků po ulici. Dostanete pokutu za házení odpadků do koše. Tak co s nimi tedy máte dělat?"

www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů