Čtvrtek, 25. dubna 2024

Špička v environmentálním managementu

Špička v environmentálním managementu
Společnost Česlog se stala první logistickou firmou v ČR, která splnila podmínky "Systému řízení podniku a auditů z hlediska životního prostředí EMAS II" tak, jak je stanovuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 761/2001. Současně byla úspěšně certifikována podle standardu environmentálního řízení EN ISO 14001:2004. Završila tímto několikaleté úsilí o zavádění principů ochrany životního prostředí do fungování firmy. Česlog poskytuje komplexní logistické služby pro McDonald's ČR a SR.

"Systém EMAS II vyžaduje systematický přístup k ochraně životního prostředí ve všech aspektech podnikání," komentuje zisk osvědčení Miroslav Papík, ředitel Česlog. "Certifikovaná firma začleňuje péči o životní prostředí do své podnikatelské strategie i běžného provozu. Pro Česlog je péče o životní prostředí součástí firemní kultury. K tomuto postoji vedeme i všechny naše spolupracovníky a dodavatele."

Například v oblasti ochrany ovzduší Česlog soustavně snižuje emise plynů vznikajících při vytápění budov a provozu automobilů. Spotřeba zemního plynu na tunu skladovaného zboží tak ve firmě v roce 2004 klesla meziročně o 12 %, při 12% zvýšení objemu přepravovaného zboží vzrostla spotřeba paliv o 4,39 %. Bylo zavedeno důsledné třídění odpadů a zvýšil se objem recyklace odpadů z obalů o 17 %. Podobně došlo i k meziročním snížením spotřeby vody a elektrické energie na tunu skladovaného zboží o 28 resp. 14 %.

Výsledkem zavedení systému je podle Miroslava Papíka postupné snižování negativních dopadů činnosti firmy na životní prostředí a vyšší konkurenceschopnost na jednotném trhu EU, což přispívá k trvalému ekonomickému růstu a prosperitě podniku.

Česlog zásobuje 72 restaurací McDo-nald's v ČR a 16 provozoven v SR. Ročně uskutečňuje přes 8400 dodávek v celkovém objemu 16 tis. t.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů