Sobota, 20. dubna 2024

Nové knihy - Slepá ulice

Politika dálkové přepravy zboží, její ekonomické souvislosti, ekologické důsledky a možná řešení...
Nové knihy - Slepá ulice

Slepá ulice  -  Politika dálkové přepravy zboží, její ekonomické souvislosti, ekologické důsledky a možná řešení, je titul v pořadí již druhé publikace vydané Zeleným kruhem a Hnutím DUHA v edici APEL (Alternativa – Příroda – Ekonomika – Lidé). Publikace bude prezentována na semináři po kterém následuje panelová diskuse. Akce se uskuteční ve středu 5. dubna od 10:00 v pražské restauraci Mánes.

Na semináři vystoupí autoři podkladových studií na základě kterých byla Slepá ulice zpracována: Ing. Mgr. Hana Foltýnová, PhD. z Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy a Ing. Vladimír Žák z Centra dopravního výzkumu v Brně. Prezentovat budou problematiku nástrojů regulace dopravy na evropské a národní úrovni, dobré příklady ze zahraničí, možné naplnění volných kapacit železnice přesunem zboží ze silnice a další.

V závěru rovněž vystoupí spoluautor publikace Mgr. Vojtěch Kotecký z Hnutí DUHA.

Po zmíněných příspěvcích následuje panelová diskuse pod názvem „Co brání rozvoji nákladní železniční a kombinované dopravy?“. Účast přislíbil Mgr. Aleš Kuták, poradce ministra životního prostředí, zástupci Ministerstva dopravy, Českých drah a firem zabývajících se kombinovanou přepravou. Předpokládaný konec akce je ve 13:30.

Publikace je ke stažení v elektronické verzi spolu s oběma podkladovými studiemi na http://www.zelenykruh.cz/cz/edice-apel. a k dostání zdarma v kanceláři Zeleného kruhu.

Kontaktní osoba: Petra Kušková, petra.kuskova@ecn.cz, Lublaňská 18, 120 00 Praha 2, tel. 222 518 352, fax 222 51 8 319.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů