Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologové soutěží

Ekologové soutěží

Ve školním roce 2005/2006 probíhá již 11. ročník celostátní soutěže Ekologická olympiáda, určené studentům středních škol s hlubším zájmem o přírodu. V kraji Vysočina se však tato soutěž koná teprve podruhé. Pořadatelem letošního krajského kola, jehož téma je VODA, je ZO ČSOP Kněžice ve spolupráci se střediskem Chaloupky, Lesy ČR, s.p. a Krajem Vysočina.
 
Ekologická olympiáda se uskuteční 11. – 13. dubna ve středisku Chaloupky. Pro účastníky soutěže jsou připraveny testové otázky, které prověří znalosti z biologie, ekologie a ochrany přírody. Teoretická část je doplněna o určování přírodnin. Zároveň studenti prokáží své dovednosti a schopnost aplikovat teoretické znalosti v praktických dovednostech, které se uskuteční přímo v terénu. Studenti se budou také zamýšlet nad tím, co všechno pro nás voda znamená. Poslední den bude věnován exkurzi “k pramenům” do Žďárských vrchů. Program obohatí i návštěva heraltické vodárny, hledání vody s proutkařem panem Dvořákem z Klučova nebo beseda s RNDr. Vlastimilem Kostkanem, Ph.D. na téma Bobr, voda a krajina.

Pro pět nejlepších družstev je jako odměna v září připravena týdenní exkurze do Rakouska za poznáváním tamní přírody a života. Tato exkurze je finančně podpořena z Dispozičního fondu v rámci programu INTERREG IIIA a Krajem Vysočina.

http://www.trebicnews.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů