Pátek, 19. dubna 2024

CzaroTek 2004 a hygienici: Pouze mírné překročení normy, srovnatelné s běžným dopravním hlukem.

CzaroTek 2004 a hygienici: Pouze mírné překročení normy, srovnatelné s běžným dopravním hlukem.
Krásno - Účastníci technoparty, která se od čtvrtka koná na letišti v Krásně na Sokolovsku, se v neděli rozjížděli domů. Přes počáteční obavy se místní lidé i policisté shodují v tom, že průběh akce byl zatím klidný. Technoparty se zúčastnilo asi 4000 lidí.

Sraz příznivců techna, který byla nahlášen jako oslava vstupu ČR do EU, výrazně ovlivnilo počasí. Od sobotního odpoledne se ochladilo a začalo drobně pršet. Letiště tak opouštěly stovky prokřehlých lidí. Před reprobednami jich tančilo ráno už jen několik desítek.

Podle starosty Krásna Otto Wieda se nenaplnily obavy, které místní z technoparty měli. "Buď to v noci na dnešek zeslabili, nebo hluk utlumilo počasí. Ve srovnání s pátkem to bylo slyšet podstatně méně," řekl Wied. "Zatím ani nemám nahlášeno, že by se v obci něco stalo. Vypadá to, že se policistům podařilo vše zvládnout," konstatoval starosta.

V obci se měřila hlučnost produkce. Hygienici sice zaznamenali mírné překročení normy pro noční hluk, ale bylo srovnatelné s běžným dopravním hlukem.

Šéf policejního oddělení v Horním Slavkově Václav Šašek, který akci policistů koordinuje, je také spokojen. Účastníci technoparty podle něj žádné vážné problémy nezpůsobili.

Největší potíže měla policie s bezpečností stovek mladých lidí, kteří po silnicích pěšky party opouštěli. Kontroly na obou příjezdových směrech ke Krásnu také odhalily řadu opilých řidičů. "Bylo to šest přestupků, kdy řidiči měli v dechu většinou přes jedno promile alkoholu," konstatoval Šašek.

Kriminalisté také přímo na místě monitorovali užívání drog. I když se na party vyskytovaly taneční a měkké drogy, tvrdé drogy se podle předběžných informací masově neužívaly.

Výrazně větší tržby než obvykle měli o víkendu obchodníci a hospodští v okolí. "Hlavně v sobotu jich tu bylo strašně moc. Dnes také, ale někteří jsou opilí a málem nám rozbili výlohu. Ještěže venku stála policejní hlídka," řekla prodavačka v místních potravinách.

Plocha letiště je po několikadenní party posetá odpadky. Nikoho z organizátorů se ale nepodařilo zastihnout. Už dříve ale slíbili letiště uklidit. "I to budeme sledovat a případně po ukončení akce řešit," řekl velitel slavkovských policistů. Policisté i v noci hlídali, aby účastníci party nevyužívali místo záchodů okolní pozemky. Několik jich muselo to, co po sobě zanechali, zase odklidit.

zdroj: ..:. Krásno.euweb.cz :.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů