Čtvrtek, 28. března 2024

Řekli a napsali o Bursíkovi

Řekli a napsali o Bursíkovi
Bursík, Mlynář, Cyril Svoboda, Stanislav Gross, Michal Lobkowicz, s nimi mám ty nejlepší zkušenosti. To už je taková trošku mladší generace, která není do té míry opotřebovaná, unavená jako my.
Václav Havel, tehdejší prezident republiky, ČT 16. 6. 1998

Pan Bursík předváděl snad vůbec v nejextrémnější poloze nemoc dnešní doby, kterou je neposlouchání druhého, nereagování na argumenty, arogance (nepřetržité připomínání "já jsem ministr životního prostředí"), bezohledné opakování svého, naprostý nedostatek nejelementárnější zodpovědnosti politika mluvícího před miliony televizních diváků, a hlavně neschopnost brát v úvahu všechny potřebné souvislosti. (...) Chraň nás Bůh před generací Bursíků, Grossů a Lobkowiczů.
Václav Klaus, tehdejší předseda ODS, LN 2. 5. 1998

Martin Bursík a jeho skupina, jak jsem je poznal zblízka, prostě nejsou tou alternativou, za kterou se vydávají; lidé, kteří si myslí, že když budou volit Stranu zelených, dají hlas slušné politice, žijí v iluzi. Ve skutečnosti budou volit směsici ambiciózních politických manipulátorů, korupčníků... a několika izolovaných úctyhodných osobností, které dělají reklamu podniku, o jehož pravé povaze toho vědí velmi málo.
Jakub Patočka, bývalý předseda zelených, Právo, 11. 3. 2006

Martin Bursík je mediální marketingový produkt, který se dokáže dostatečně odlišit od okoukaných obličejů Paroubka, Topolánka, Kalouska a dalších. (...) Málokdo tak živočišně nenáviděl Klause a ODS jako právě Martin Bursík a každou porážku nesl velmi těžce. Nejen tehdy, když Občanské hnutí a později Svobodní demokraté prohráli s ODS v parlamentních volbách 1992 a 1996, ale i když v roce 1998 neúspěšně usiloval o zvolení pražským primátorem.
Petr Havlík, bývalý tajemník ODS, LN 31. 3. 2006

Jsem překvapen, kolik společných věcí jsem našel s panem Bursíkem.
Jiří Paroubek, předseda vlády
Frekvence 1, 18. 4. 2006

Ať si říká pan Bursík, co chce. Já mám jediný důvod vyjednávat se zelenými. Tím důvodem je, že jasně deklarovali, že nepůjdou s komunisty.
Mirek Topolánek, předseda ODS,
LN 11. 3. 2006

Strana, pokud v ní nebudou klíčové osobnosti ekologického hnutí, jako je například Martin Bursík nebo Ivan Dejmal, Erazim Kohák, abych jmenoval pár klíčových postav, nebude mít naději.
Jakub Patočka, předseda Hnutí Duha, Frekvence 1, 29. 7. 1999

Mezi kandidáty je člověk, kterého já mám docela rád. A to je předseda Bursík. To je takový don Quijote české politiky.
Ladislav Jakl, tajemník prezidenta V. Klause, LN, 25. 3. 2006
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů