Sobota, 20. dubna 2024

Výstava VOD-KA letos poprvé v Brně

Spojení mezinárodní vodohospodářské výstavy VODOVODY - KANALIZACE s mezinárodním veletrhem techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO
Výstava VOD-KA letos poprvé v Brně

k němuž letos poprvé v historii dojde ve dnech 23. až 25. května na brněnském výstavišti, oceňují jak odborníci z oboru, tak vystavující firmy.

Vedoucí manažerka obou těchto dříve konkurujících si projektů Ing. Jana Ostrá ze společnosti Veletrhy Brno, a. s., podtrhuje, že výstava VODOVODY - KANALIZACE (VOD-KA), která se dosud konala v Praze, a veletrh ENVIBRNO se navzájem dobře doplňují a jeden druhého obohacují. "Proto očekáváme zvýšený zájem zástupců veřejné správy, kteří rozhodují o velkých investicích do odpadového hospodářství a environmentálních technologií. Vždyť právě v Brně se setkají s odborníky, kteří jim při tom mohou pomoci," dodala.

PADNE NĚKOLIK REKORDŮ

Už v polovině dubna se počet přihlášených vystavovatelů na obě akce blížil hranici tří set a bylo jisté, že čistá výstavní plocha přesáhne 8 tisíc m2. Podle inženýrky Ostré bude rekordní také účast zahraničních vystavovatelů (nejméně z devíti zemí) a patrně i návštěvnost. Pořádající společnost Veletrhy Brno totiž očekává, že branami výstaviště přijde okolo 10 tisíc lidí.

Úspěchu napomůže i kvalitní doprovodný program, na němž se významně podílí tradiční vyhlašovatel výstavy VOD-KA, jímž je Sdružení oboru vodovodů a kanalizací (SOVAK). Program je představen na webu www.bvv.cz, resp. www.bvv.cz. Právě SOVAK v něm zajišťuje témata jako Financování rozvoje infrastruktury vodovodů a kanalizací, Plánování rekonstrukcí vodovodních sítí apod. Aktuální bude i workshop k nařízení vlády 61/2003 Sb., o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod.

JEDINEČNÉ UKÁZKY

Inženýrka Ostrá vyzvedá i praktické ukázky protipovodňových opatření v rekonstruovaném bazénu u pavilónu Z. Brněnské výstaviště je nyní jediným místem ve střední Evropě, kde lze takové ukázky vidět. Jsou určeny především pro povodňové orgány měst a obcí, ale i pro občany, jejichž nemovitosti jsou ohrožené povodněmi. Odbornost ukázek je zaručena Českou protipovodňovou asociací, která je jejich spolupořadatelem. Inženýrka Ostrá však připomíná i tradiční konferenci ENVIKONGRES, která se uskuteční pod záštitou Ministerstva životného prostředí.

Už v těchto dnech by měl být k dispozici společný katalog obou akcí, který lze objednat na webu www.ekologickeveletrhybrno.cz či přímo zakoupit na veletrhu.

Z konference ENVIKONGRES bude rovněž vydán sborník příspěvků.

OD0506s15.jpg

Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů