Pátek, 29. března 2024

Občan Brna si stěžuje u primátora na provozní dobu sběrného dvora

Občan Brna si stěžuje u primátora na provozní dobu sběrného dvora
 
Autor: Jiří Nejedlý
Datum zveřejnění: 09.05.2006
Téma: 386. Sběrné dvory a komunální odpad
Dotaz:
Vážený pane primátore,
nevím,zda se obracím na správnou adresu,ale vzhledem k tomu, že poplatek za komunální odpad vybírá město Brno,tak píši Vám a doufám, že pokud bych se s tímto problémem měl obrátit na jiný orgán,tak mi sdělíte který.Předem děkuji.
Já, jako občan snažící se třídit odpad jsem dnes bohužel dospěl k názoru,že je lepší se tím nezatěžovat a házet vše do popelnic,případně do netříděných kontejnerů,protože s tříděním jsou jen potíže.Během třídenního víkendu jsem uklízel na zahradě (v Brně) a rozhodl jsem se do sběrného dvoru zavést dvě nepoužívané sekačky na trávu.Jaké ale bylo mé zděšení,když právě v době,kdy by lidé mohli takového dvoru využít,tak bylo zavřeno i přes to, že v areálu evidentně zaměstnanci byli a uklízeli (Žabovřesky - Sochorova ul).Nebylo by rozumné upravit otevírací dobu tak,aby tam normální lidé mohli vozit odpad?Chápu,že volno chce mít každý,ale právě v době jarních úklidů se mi zavření zdá naprosto nevhodné.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď primátora: 09.05.2006
Vážený pane,
svoz odpadu má ve většině případů na starosti společnost SAKO, a.s. Získat potřebné informace v této záležitosti však můžete i na odboru životního prostředí MMB, který sídlí na Kounicově 67, telefon 542 174 500.
ZDROJ: www.brno.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů