Čtvrtek, 25. dubna 2024

BIOAKADEMIE 2006

BIOAKADEMIE 2006

Ve dnech 29.6. – 1.7. 2006 se koná 6. ročník Bioakademie 2006 - Evropské letní akademie ekologického zemědělství v Lednici na Moravě.

 

Hlavními tématy letošního ročníku této mezinárodní konference jsou problematika trvalých travních porostů (TTP) a jejich role v ekologickém zemědělství a téma biopotravin se zaměřením na zdravotní aspekty.  Součástí programu je plenární zasedání na téma „Kritické stanovisko k návrhu revize Nařízení Rady 2092/91 o ekologickém zemědělství“, za účasti představitelů mezinárodních a národních organizací ekologického zemědělství, zástupců Evropské komise a ministrů zemědělství, životního prostředí a zdravotnictví z ČR, Slovenska a Rakouska. Program tradičně uzavírají oblíbené exkurze na ekologické farmy v České republice, Slovensku a Rakousku.

 

Program je koncipován jako dva souběžně probíhající tématické bloky, s možností výběru. Mimo hlavního programu mohou účastníci dle zájmu absolvovat praktický seminář o pěstování ekologické zeleniny a zúčastnit se jedné ze tří nabízených exkurzí na ekofarmy. Nedílnou součástí programu je večerní raut s bioobčerstvením a ochutnávkou biovín v areálu lednického parku. 

 

Bioakademie je určena zájemcům z řad české a zahraniční odborné i laické veřejnosti, zájemcům o ekologické zemědělství, spotřebitelům biopotravin a lidem se zájmem o zdravý životní styl a přírodu. Bioakademie se pravidelně koná na přelomu června a července v Lednici, v malebném prostředí Lednicko–Valtického areálu.

 

Hlavními organizátory Bioakademie jsou Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO ve spolupráci s BIO Austria, za odborné spolupráce FIBL, Bioinstitutu a UP Olomouc. Akce probíhá pod záštitou a za finančního přispění Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva zemědělství a lesnictví, životního prostředí a vodního hospodářství Rakouska a Ministerstva zemědělství Slovenska. 

 

Zájemci o účast na konferenci se mohou registrovat on-line na www.pro-bio.cz, případně kontaktovat Renatu Osladilovou – tel. 583 216 609, renata.osladilova@pro-bio.cz, a to nejpozději do 31.5. 2006. 

 

Informace o detailním programu Bioakademie naleznete na www.pro-bio.cz.

 

 

 

Další informace :

Kateřina Čapounová

PRO-BIO Liga

Mob: 602 522 335

katerina.capounova@biospotrebitel.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů