Pátek, 29. března 2024

Radnice odstartovala kampaň za separaci odpadu

Radnice odstartovala kampaň za separaci odpadu
Brněnská radnice od června zahajuje komunikační kampaň na téma odpadové hospodářství. Ta bude zahrnovat seznámení občanů se systémem sběru komunálního odpadu a se způsobem jeho třídění, prezentaci třídění domovního odpadu jako součást moderního životního stylu, zvýšení povědomí o sběrných střediscích odpadů a v neposlední řadě seznámení občanů se systémem zpětného odběru použitých výrobků.

Konečným cílem této kampaně je zvýšení množství separovaného, materiálově využitelného materiálu, hlavně PET, skla a papíru. Kampaň, která bude stát městskou pokladnu přibližně dva miliony korun, bude do konce tohoto roku probíhat v několika etapách, a to především formou billboardů, city light vitrín nebo letáků. Na školách radnice uspořádá rovněž řadu soutěží. V návaznosti na komunikační kampaň bude město dále zkvalitňovat služby v této oblasti, a to zejména zvyšováním počtu sběrných míst na separovaný odpad.

Do konce roku budou například na pěti místech v historickém jádru instalovány podzemní kontejnery. „Pro tuto variantu jsme se rozhodli proto, aby nádoby na povrchu nehyzdily veřejná prostranství v městské památkové rezervaci, která pro obyvatele Brna a jeho návštěvníky musí zůstat výkladní skříní města,“ uvedl náměstek primátora Miroslav Hošek.

http://vecernibrno.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů