Pátek, 29. března 2024

Skládka zaměstnala sedm jednotek

Skládka zaměstnala sedm jednotek

V neděli 11. června 2006 krátce před devátou hodinou ranní bylo na operační středisko územního odboru Semily nahlášeno nežádoucí hoření skládky odpadu o výměře přibližně 30 m2.

Při příjezdu jednotky HZS LK stanice Semily se dvěmi cisternovými automobily byl již rozsah požáru na ploše převyšující 100 m2 se současným vývinem silného sloupce hustého jedovatého kouře.

Velitel zásahu při příjezdu na místo požádal o povolání dalších čtyř jednotek požární ochrany s cisternovými automobily pro kyvadlovou dopravu vody a dvou jednotek pro zřízení čerpacího stanoviště v katastru obce Košťálov. Místo požářiště bylo obklopeno dvěma úseky a obchvatným útokem byl požár postupně čtyřmi proudy C úspěšně zdoláván. Požár se za pomoci rozhrnovacího kompaktoru a pomocných dodávek vody hospodářskou cisternou majitele skládky podařilo velmi rychle lokalizovat a do tří hodin od započetí zásahu rovněž i zlikvidovat.
Zásahu se celkem zúčastnilo sedm jednotek požární ochrany, z toho dobrovolné jednotky obcí Lomnice nad Popelkou, Libštát, Kunratice, Semily-Podmoklice, Košťálov a Svojek celkem se sedmi cisternami. Příčinou vzniku požáru skládky bylo pravděpodobně samovznícení.

www.pozary.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů