Čtvrtek, 25. dubna 2024

Tři vodní plochy na Českolipsku nejsou vhodné ke koupání

Tři vodní plochy na Českolipsku nejsou vhodné ke koupání

Tři vodní plochy na Českolipsku nejsou vhodné ke koupání. Na koupališti v Dubici vyhlásil hygienik úplný zákaz koupání, v Hamru na jezeře je nevhodná voda a zhoršenou kvalitu vody, která by mohla ublížit citlivějším lidem, prokázaly rozbory i na koupališti v Heřmanicích.

Všechna tato koupaliště měla problémy se sinicemi již v minulém roce. Na svých internetových stránkách to uvedla dnes Krajská hygienická stanice v Liberci.

"Pravidelně budeme přes léto sledovat v kraji mimo jablonecké a liberecké přehrady ještě 34 přírodních koupališť a tři venkovní bazény s recirkulací," řekla mluvčí krajské hygienické stanice Zuzana Balašová. Dosud hygienici prověřili asi polovinu z nich. Dobrá kvalita vody je i v Máchově jezeře, které se podrobilo již podruhé ozdravné chemické kúře. Celkem se při ní vtlačilo do vody 250 tun roztoku hlinitých solí, aplikace stála asi 3,3 milionu korun.

Koupací sezona začala i v přehradě v Jablonci nad Nisou. I tam se obávají sinic, ale nechystají proti nim žádný chemický boj.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů