Středa, 24. dubna 2024

Nový webový portál www.lepsisvet.sk pomôže ľuďom, zvieratám i prírode

Nový webový portál www.lepsisvet.sk pomôže ľuďom, zvieratám i prírode
Nové občianske združenie Sociálno-ekologické hnutie SVET PRE VŠETKÝCH dnes začína svoju činnosť spustením prvého projektu webového portálu www.lepsisvet.sk. Jeho cieľom je aktivizovať ľudí, aby pomáhali ľuďom, zvieratám a prírode a búrať mýtus, že dobro a ľudskosť sa spája iba s láskou k človeku. Web sa má stať virtuálnym miestom stretnutia ľudí, ktorí pomoc potrebujú a tých, ktorí ju môžu a chcú poskytnúť.

Návštevník si môže na ňom nájsť prehľad aktivít mimovládnych združení, samospráv, škôl, firiem a rôznych inštitúcií či jednotlivcov. Web mu ponúka zoznam projektov do ktorých sa môže zapojiť, ako aj finančných zbierok, petícií či rôznych typov akcií. Dôležitou súčasťou webu je adresár inštitúcií a miest, ktoré človek potrebuje, ak hľadá pomoc. Návštevníci si môžu prečítať aj zaujímavé informácie ako sú životopisy osobností, ktoré zmenili svet, fakty o problémoch sveta, mýty, s ktorými sa stretávajú ľudia pracujúci v treťom sektore ako aj citáty a kalendár s akčnými dňami. Inzercia dáva možnosť nájsť pomoc všetkým, ktorí ju potrebujú.

Aj keď tento web bude plný aktivít pre lepší svet, nebude zverejňovať všetky. Sociálno-ekologické hnutie SVET PRE VŠETKÝCH nemá záujem propagovať tie, ktoré aj keď ukazujú ľudskosť sú spojené aj s konzumom, luxusom, krásou, porušovaním ľudských práv, práv zvierat a znečisťovaním životného prostredia alebo sú podporované firmami a nadnárodnými spoločnosťami, ktoré si nimi chcú očistiť svoje zlé meno, pretože tiež ubližujú ľuďom, zvieratám či prírode. Obsah webu sa bude naďalej dopĺňať a každý sa môže stať jeho tvorcom radou a tipmi, čo na ňom chýba.

Cieľom a poslaním združenia je prispievať k hodnotovému pretváraniu spoločnosti založenej na sociálnej spravodlivosti, environmentálnej udržateľnosti a globálnej zodpovednosti; presadzovať mier a rešpektovanie práv všetkých živých bytostí; šíriť solidaritu, porozumenie a princípy etiky Zeme medzi ľuďmi. Bude realizovať projekty na pomoc ľuďom, zvieratám aj prírode a jeho členovia sa zamerajú najmä na sociálnu pomoc na Slovensku i v Afrike, na projekty v oblasti životného prostredia a na oboznámovanie verejnosti s právami zvierat.

Zdroj: www.lepsisvet.sk
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů