Pátek, 29. března 2024

Rada o likvidaci elektroodpadu

Rada o likvidaci elektroodpadu
Rada města Znojma na svém zasedání minulý týden schválila návrh smluv se třemi firmami (ASEKOL, ELEKTROWIN, EKOLAMP), které budou do budoucna zajišťovat pro město likvidaci elektrického a elektronického odpadu ve smyslu novelizace příslušného zákona a vyhlášky.

Ročně se ve městě vyprodukuje více než 20 tun tohoto odpadu a jeho likvidaci dosud platilo město. Novelizovaný zákon umožňuje domácím výrobcům i dovozcům zahraničního zboží zakalkulovat do prodejních cen i náklady na pozdější likvidaci prodávaného elektro zboží, kterou z takto nashromážděných prostředků pak tito výrobci a dovozci zaplatí licencovaným firmám, s nimiž města a obce uzavřou smlouvy o likvidaci odpadu.
Rada dále schválila přijetí dotace 30 tisíc Kč z rozpočtu JMK na vydání české verze "Knihy o kajutě" Ch. Sealsfielda a doporučila zastupitelstvu schválit přijetí dotace 90 tisíc Kč od téhož dárce na stavební úpravy ve vestibulu minoritského kláštera (oprava pokladen Jm muzea).
Schválen byl návrh provozních hodin sportovních areálů při ZŠ Klášterní, Mládeže, Pražská, Přímětice a Václavské nám. pro sportovní veřejnost, zejména dětí a mládeže v povyučovací době, tedy v pozdních odpoledních a podvečerních hodinách.
Radní schválili také dodavatele rekonstrukce školní kuchyně na ZŠ Klášterní a dodavatele stavebních úprav "Hradního domku" v objektu znojemského hradu. Návrhy vzešly z výběrového řízení pořádaných veřejných soutěží.
Rada schválila dále pro III. čtvrtletí 2006 pořadník na přidělení bytů v DPS, pořadník na umístění v domově důchodců a pořadník na umístění do penzionu pro důchodce.
Zastupitelstvu města doporučila rada schválit zveřejnění záměru odprodeje dřevní hmoty po záplavách 2006 ve veřejné nabídkové soutěži prostřednictvím své příspěvkové organizace Městská zeleň Znojmo. Mgr. Josef Molín mluvčí Rady města Znojma www.znojmocity.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů