Pátek, 29. března 2024

Konte: Ekologický mobilní outdoor

Konte: Ekologický mobilní outdoor
Několik dní stráví na jednom místě, pak brázdí pražskými silnicemi, až opět zakotví na pár dní na místě jiném. Takové jsou kontejnery společnosti Konte, která nabízí jejich reklamní využití.

Od podzimu 2005 jsou nováčkem na venkovní scéně kontejnery určené ke svozu sběrového papíru v Praze. Firma Konte nabízí na plochách o rozměrech 4,5 x 2 metry (boční stěny kontejneru) a 2,3 x 1 metru (vrchní část zadních dveří) kompletní servis. "Zpracujeme grafický návrh, zajistíme foto servis, reklamní plochy vytiskneme a nalepíme. O kvalitu reklamy pečujeme nejen při výrobě, ale také během celé doby pronájmu," uvádí ředitel Konte Pavel Votrubec. Inspiraci podle svých slov načerpal v zahraničí, kde má vazba reklamy na ekologii za následek pozitivní vnímání komerčního sdělení.

Cílová skupina reklamy osciluje mezi žáky škol, před kterými kontejnery vždy několik dní stojí, a pražskou veřejností, která motivy vidí při svážení odpadu do sběrného dvora. Každá plocha se během jednoho měsíce vyskytne až na pěti různých místech po Praze, až desetkrát do měsíce jsou kontejnery na korbách aut v pohybu po městě.

Sběrný program se týká stovek škol, kontejnery slouží i obchodním řetězcům, firmám nebo nemocnicím. Prvním zadavatelem bylo vydavatelství Vltava-Labe-Press, ohlašující dnes už přejmenovaný deník Večerník Praha. "V prvním pololetí 2005 vidělo v ČR statické nosiče po stranách silnic nebo na budovách asi 2,5krát více lidí než plochy na tramvajích. Porovnáme-li ovšem počet statických nosičů s počtem venkovních ploch na tramvajích, vychází mobilní reklama jako několikanásobně účinnější," hledá paralelu a oporu pro tvrzení o vyšší efektivitě pohyblivé reklamní Marek Vyskočil, jednatel mediazastupitelství Poster Media Network, které Konte zastupuje.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů