Čtvrtek, 25. dubna 2024

Mapy v národním parku nahradí průvodci

Mapy v národním parku nahradí průvodci
Krásná Lípa - Dva nové průvodcovské okruhy krajinou Českého Švýcarska připravila pro stávající turistickou sezónu stejnojmenná obecně prospěšná společnost. Díky tomuto servisu mohou návštěvníci od počátku července do posledního zářijového víkendu vždy o sobotách a nedělích v doprovodu průvodců blíže poznávat krásy přírody i její tajemství v okolí Jetřichovic a Kyjova.
"Průvodcovské služby jsou jednou ze standardních nabídek, které bychom chtěli v průběhu dalších let poskytovat návštěvníkům národního parku a navazujících lokalit," vysvětlil ředitel obecně prospěšné společnosti Marek Mráz.
Průvodcovské trasy jsou určené především výletníkům a turistům, kteří se chtějí dozvídat stále více o přírodně cenném území Českého Švýcarska. Okruhy jsou středně náročné a svými délkami od tří do deseti kilometrů jsou vhodné jak pro jednotlivce, tak pro skupiny návštěvníků. Během průvodcovského okruhu se výletníci dozvědí základní informace o historii i současnosti regionu a národního parku, průvodci věnují náležitou pozornost i přiblížení zajímavostí z oblasti fauny a flóry, ochrany přírody a kulturních památek.
"Průvodcovské a další naše služby vycházejí z takzvaného geoturismu. To znamená, že nenarušujeme geografický charakter dané turistické oblasti, ale snažíme se zohledňovat a zlepšovat její životní prostředí, kulturu, krásu, tradice a kvalitu života místních obyvatel," dodal manažer turistiky OPS České Švýcarsko Jiří Rak.
Zdroj:Děčínský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů