Čtvrtek, 28. března 2024

Futuristicky a přitom ekologicky

Futuristicky a přitom ekologicky
Rychlejším nákupem a vysokým stupněm convenience se chce pilotní bio obchod Bio To Go v Bonnu odlišovat od ostatních.

Určujícími faktory nové prodejny řetězce s biopotravinami SuperNatural jsou především rychlejší nákup, zboží typu take-away, convenience a čerstvé produkty. Na přemrštěnou bio-filosofii zde přitom není místo, což dokazuje celkový design obchodu: dvě stě metrů čtverečních je totiž vyvedeno v nezvyklé šedivé barvě. Trochu odvážné, ale účel to splní: Bio To Go se tím jasně vymezuje jednak proti klasickým bio a natur obchodům, jednak proti supermarketům. Na druhou stranu se díky speciálním světelným efektům do centra pozornosti zákazníků dostávají samotné produkty.

Zákazníkův pohled hned po vstupu do prodejny padne rovnou na vystavené zboží, mezi které nejčastěji patří nejrůznější slané i sladké svačinky, malé nápoje, ovoce a zelenina nebo do regálu naskládané pečivo. Přesně podle strategie take-away se blízko vchodu nachází také chlazené snacky, což je z pohledu bio obchodu přece jenom spíše rarita.

Informace o zboží dostává zákazník prostřednictvím obchodního rádia a plochých obrazovek.

SAMOSTATNĚ NEBO JAKO DOPLNĚK

Obchody Bio To Go jsou cílené do vysokofrekvenčních lokalit, jako jsou např. nádraží, myslitelné je také jejich umístění jako výrazný doplněk supermarketů nebo pekařství. Protože Bio To Go necílí bezpodmínečně na klasické bio zákazníky, pohybují se ceny nabízených produktů na úrovni cen konkurenčních obchodních domů. Zkušenosti z prvních týdnů ukazují, jak se v porovnání se starým trhem proměnilo složení zákazníků: zhruba třetina původních zákazníků se podruhé již nedostavila, na druhou stranu ale přibyli zákazníci noví. Jejich složení je široké, od seniorů přes úředníky až k mladým matkám.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů