Čtvrtek, 25. dubna 2024

Zkrácené výběrové řízení na likvidaci skládky ve Chvaleticích vyhrála Dekonta, a.s.

Zkrácené výběrové řízení na likvidaci skládky ve Chvaleticích vyhrála Dekonta, a.s.

Rada Pardubického kraje dne 27. července 2006 rozhodla o vypsání výběrového řízení v tzv. zkráceném řízení na realizaci zakázky „Inventarizace, identifikace a odstranění nebezpečných chemických látek a odpadů ve Chvaleticích“.ilustrační foto - redakce Ve výběrovém řízení byly osloveny tři firmy, z nichž krajští radní v pondělí 7. srpna vybrali vítěze – firmu DEKONTA a.s. Firma DIAMO, státní podnik zaslala svou omluvu z účasti ve výběrovém řízení. Akciová společnost CZ BIJO byla ze soutěže vyloučena pro nesplnění zákonných podmínek.
     „Vítězná firma, která navíc celou problematiku zná od samého začátku, provede inventarizaci a odstranění odpadů podle bezpečnostního projektu. Nabídková cena je však ve výši cca 16,8 mil. Kč. Pardubický kraj má nyní na účtu částku 10 mil. Kč uvolněnou z rozpočtové rezervy vlády a tak budeme muset s Dekontou uzavřít dodatek ke smlouvě, kterým omezíme rozsah prací do výše, kterou jsme schopni financovat,“ řekl Petr Šilar, radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. Pracovníci firmy nastoupí do Chvaletic po podpisu smlouvy. Ta bude uzavřena na dobu určitou do konce roku.
      Objekty v areálu už také prohlédl statik, který konstatoval, že bezprostřední nebezpečí zřízení hal nehrozí. Server cerstvezpravy.cz informovala Kateřina Nohavová, tisková mluvčí Pardubického kraje.

http://www.cerstvezpravy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů