Sobota, 20. dubna 2024

První společná nabídka akcí pro další vzdělávání (nejen) pedagogických pracovníků v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO)

První společná nabídka akcí pro další vzdělávání (nejen) pedagogických pracovníků v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO)

Nejen pro děti začne školní rok – i učitelé se mohou vzdělávat. V Jihočeském kraji vyšla letos první společná nabídka akcí pro další vzdělávání (nejen) pedagogických pracovníků v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO).

Na konci srpna Rosa rozeslala nabídku vzdělávacích akcí pro učitele, pedagogické pracovníky a další zájemce o vzdělávání se v oboru ekologické výchovy a životního prostředí do všech škol v Jihočeském kraji.

„Jedná se o první společnou nabídku organizací v Jč. kraji, které se problematikou ekologické výchovy, vzdělávání a osvětou zabývají“ upřesnila koordinátorka projektu.

Vytvoření nabídky předcházel sběr dotazníků o zájmu učitelů o nabízená témata, místa a časy pořádání seminářů atd. S výsledky dotazníkového šetření se můžete seznámit na stránkách ekoporadny Rosy a ekocenter Cassiopeia ČB, Dřípatka PT a Šípek ČK. Výsledky dotazníku nabídku aktivit bude Věra Soukupová též prezentovat na Krajské konferenci Ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty 14.listopadu. V té době již semináře, exkurze a workshopy pro učitele „pojedou“ na plné obrátky.

„Současně se zařazením ekologické výchovy do vzdělávacích plánů jako průřezového tématu se stalo vzdělávání v této oblasti aktuální. K tomu přispívají i další nařízení a strategické dokumenty, kterými se dnešní školství a školy řídí, či které jsou jim doporučovány v metodických pokynech“ dodala Věra Soukupová.

Proto projekt vyplynul především ze samotných požadavků učitelů a organizací pořádající další vzdělávání z důvodu časového a tématického sjednocení konaných aktivit“ Pilotní nabídka byla podpořena z rozpočtu Jihočeského kraje v rámci Grantového programu na podporu EVVO v roce 2006. Nabídka je koncipována pro 1.pololetí právě začínajícího nového školního roku 2006/2007. Soupis akreditovaných akcí můžete shlédnout na webových stránkách či pro ni dojít nebo napsat na Rosu anebo nejbližšího ekocentra či ekoporadny.

Nabídku seminářů s jejich podrobným popisem ke stažení (pdf)

Kontakt:

Rosa – společnost pro ekologické informace a aktivity, tel.: 387 432 030

www.rosa.ecn.cz

Věra Soukupová, ekoporadkyně a koordinátorka projektů

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů