Pátek, 29. března 2024

Státní fond životního prostředí má nového ředitele

Státní fond životního prostředí má nového ředitele

Řízením Státního fondu životního prostředí dnes pověřil ministr životního prostředí Petr Jan Kalaš Františka Krejčího. Zároveň z funkce odvolal dosavadního ředitele fondu Andreje Mudraye. František Krejčí bude SFŽP řídit do ukončení standardního výběrového řízení na tuto funkci.

 

“Prostředky ze SFŽP jsou jedním z důležitých nástrojů státní politiky životního prostředí. Rád bych proto dal této instituci novou dynamiku. Fond by měl ve spolupráci s ministerstvem mnohem aktivněji reagovat na nejpalčivější problémy životního prostředí – v současné době například na zhoršující se stav ovzduší,“ zdůvodňuje svůj krok ministr životního prostředí Petr Jan Kalaš.

 

“Rád bych, aby SFŽP po dokončení připravovaného hloubkového auditu začal postupně v některých oblastech směřovat od dotací k nízko úročeným či bezúročným půjčkám a poskytování dotací pro úroky z úvěrů komerčních bank. Chtěl bych také iniciovat dialog s komerčními finančními institucemi o možné podpoře financování environmentálně progresivních projektů a technologií,” dodává ministr.

 

František Krejčí (42) pochází z Rejštejna, vystudoval brněnskou lesnickou fakultu. Pracoval v Lesprojektu,  na Správě Národního parku a CHKO Šumava (1989 – 1994). Poté působil v soukromé poradenské společnosti, která se zaměřovala na regionální rozvoj. Od dubna roku 2003 byl dubna 2006 je náměstkem ředitele Státního fondu životního prostředí. V dubnu 2006 se stal náměstkem ředitele šumavského národního parku a současně působil jako konzultant při vytváření Operačního programu životní prostředí. Není členem žádné politické strany.

 

Dosavadní ředitel SFŽP Andrej Mudray bude nyní pracovat jako poradce nového ředitele.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů