Pátek, 19. dubna 2024

Slavnosti jablek budou tentokrát na Ovčím vrchu

Slavnosti jablek budou tentokrát na Ovčím vrchu

V sobotu 7. října 2006 propuknou na Konstantinolázeňsku tradiční Slavnosti jablek. Letos se ale mimořádně budou konat na Ovčím vrchu u Kokašic. I v tomto roce se však budou hodnotit nejlepší jablečné štrůdly a k ochutnání bude jablečný mošt.

Místo konání slavností muselo být letos kvůli pokročilým stavebním pracem na Krasíkově přesunuto na sousední Ovčí vrch. To by ale nijak nemělo omezit tradičně pestrý program. I letos se již dopoledne sejdou na Ovčím vrchu děti z místních základních škol, aby společně připravily krátké divadelní představení, tentokrát o selských bouřích.

Od 13 hodin, kdy slavnosti oficiálně začínají, se mohou hospodyňky z blízka i daleka přihlašovat do soutěže o nejlepší jablečný závin. Hospodyňky by měly přinést vždy dva, pokud možno stejné záviny – hodnotit bude totiž nejen odborná porota, jejíž složení bude letos obzvlášť zajímavé, ale i veřejnost. Hodnocení odbornou porotou započne ve 13.45 a  slavnostní vyhodnocení soutěže pak proběhne kolem 15:30 hod.

Součástí programu je i šermířské vystoupení Spolku pro záchranu hradu Švamberka, pěvecký koncert skupiny Cavalla z Kladrub nebo kytaristy Jana Prokopa, výstava fotografií v rámci projektu Práce jako na kostele a řemeslný jarmark.

Pro milovníky jízdy na kole je připraven cyklovýlet, který začíná v 10 hodin na náměstí v Bezdružicích, kam se dá pohodlně dostat i vlakem z Plzně, a končí kolem 13 hod. na Ovčím vrchu. Mapka trasy bude rozdávána na místě srazu. Trasa povede přes Konstantinovy Lázně,Dolní Polžice , Kohoutov na ovčí vrch.  

Slavnosti jsou tradičně pořádány Mikroregionem Konstantinolázeňsko a místními neziskovými organizacemi v rámci projektu, podpořeného Evropskou unií v rámci Operačního programu Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství, podopatření LEADER . Bližší informace se dozvíte na tel. 724183671.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů