Pátek, 19. dubna 2024

Bruntálští ochránci přírody mají web o ekologických projektech

Bruntálští ochránci přírody mají web o ekologických projektech

BRUNTÁL - Bruntálské Centrum osvěty pro životní prostředí (COŽP) spustilo zcela novou verzi svých internetových stránek, které by měly občany města i odborníky informovat o ekologických projektech a záměrech radnice i místních organizací. Změnu struktury i designu stránek financovala soukromá firma, město za ni nezaplatilo ani korunu, řekl mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Informace o ochraně přírody a ekologická výchova a osvěta neměly v Bruntále velkou tradici, lidem často chyběly informace ohledně životního prostředí. Proto město před třemi lety pověřilo COŽP koordinací ekologických aktivit. "Vyspělá internetová prezentace nám umožní ještě rozšířit naši činnost a poskytovat aktuálnější informace," upřesnil pracovník COŽP Josef Mojžíš.

Internetové stránky využijí pracovníci COŽP také při budování poradenského a informačního středisek ekologické výchovy. "Bruntál je v tomto projektu jedním z partnerských měst Moravskoslezského kraje, který městu přispěl na budování středisek téměř milionem korun z evropských dotací," dodal Ondrášek.

Stránky na adrese www.cozp.cz mapují hlavní aktivity COŽP pro veřejnost, představují koncepci ekologické výchovy v Bruntále i Moravskoslezském kraji a nabízejí také odkazy na další zajímavé internetové stránky o přírodě.

Hlavním cílem COŽP je oživení mezilidských vztahů a pomoc místním občanským sdružením a spolkům, které se svou činností podílí na ochraně a tvorbě životního prostředí a krajiny. Dalším úkolem centra je přiblížit lidem jejich práva a povinnosti ve vztahu k životnímu prostředí, seznámit je s legislativou a informovat o aktivitách města. Centrum se zaměřuje také na problematiku třídění odpadů a péče o veřejnou zeleň.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů