Pátek, 19. dubna 2024

JaXmobilem rozšiřuje stránky o recyklaci a spouští soutěž

JaXmobilem rozšiřuje stránky o recyklaci a spouští soutěž

Přes 15 000 unikátních návštěvníků portálu www.jaXmobilem.cz o mobilní etiketě, který T-Mobile spustil letos na jaře ve spolupráci s kreslířem Štěpánem Marešem, dosud shlédlo více než 300 tisíc stránek. "Mobily stejně jako ostatní výrobky mají svůj životní cyklus. Z tohoto důvodu jsme stránky rozšířili o téma recyklace. V kapitole Jak s ním se nyní dozvíte, proč bychom měli mobily recyklovat, a jak máme postupovat, když nám starý přístroj doslouží," říká manažerka firemní komunikace T-Mobile Martina Kemrová. T-Mobile jako první operátor na českém trhu již od roku 2005 nabízí svým klientům bezplatnou recyklaci. Stačí, aby starý a nefunkční přístroj odevzdali v jakékoliv jeho prodejně.

Od dnešního dne T-Mobile pro návštěvníky portálu spouští i novou soutěž, která poběží do konce roku. Úkolem soutěžících je odpovědět na otázku "Co pro mne znamená mobil". Odborná porota ve složení Martina Kemrová (manažerka firemní komunikace T-Mobile), Jitka Chocová (manažerka pro společenskou odpovědnost T-Mobile), David Polesný (šéfredaktor www.mobilmania.cz), Michal Hron (redaktor www.mobil.cz) a kreslíř Štěpán Mareš po skončení soutěže vybere 300 nejoriginálnějších příspěvků, na jejichž autory čeká řada cen:

  • 1. cena - T-Mobile MDA compact II a tričko s obrázkem od Štěpána Mareše
  • 2. cena - Sony Ericsson W810i a tričko s obrázkem od Štěpána Mareše
  • 3. cena - 4G modem a tričko s obrázkem od Štěpána Mareše
  • 4. - 300. cena - Tričko s obrázkem od Štěpána Mareše

Nová soutěž volně navazuje na předchozí, která provázela spuštění webu. "Jsme rádi, že se lidé zajímají o projekt jaXmobilem a téma mobilní etikety. Jak ukázala první soutěž, navíc mají chuť podělit se o své zážitky s mobilním telefonem," říká Martina Kemrová. Na www.jaXmobilem.cz jsou k dispozici obrázky mobilního desatera v podání kreslíře Štěpána Mareše, které je možné si stáhnout a použít jako tapety na pracovní plochu PC nebo poslat přátelům jako elektronickou pohlednici. Zájemci si mohou objednat i tričko z kvalitní bavlny s originální kresbou od našeho nejznámějšího karikaturisty.

JaXmobilem je součástí programu společenské odpovědnosti T-Mobile, který dále zahrnuje Fond T-Mobile zaměřující se na podporu místních iniciativ v regionech, kde firma působí. T-Mobile navíc každoročně pořádá charitativní aukci mezi zaměstnanci, organizuje zaměstnanecký dobrovolnický program, podporuje třídění odpadu ve firmě a od loňského roku jako první mobilní operátor na trhu nabízí ve všech prodejnách T-Mobile zpětný odběr starých telefonů a jejich bezplatnou ekologickou likvidaci.

Zdroj: T-mobile

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů